Головна » 2014 » Квітень » 7 » "Майбутнє лісу у твоїх руках!"
10:10
"Майбутнє лісу у твоїх руках!"

Перші місяці весни –гаряча пора для працівників лісового господарства Проводиться весняна посадка лісових культур. Цього року Компаніївським лісгоспом вже висаджено 126,7 га майбутнього лісу ,вирощено  стандартного посадкового матеріалу 920 тис.шт., створено  3 га  плантацій новорічних сосен, посіяно  лісового насіння в розсадниках на площі 2,6 га .

Щороку з 21 березня стартує акція« Майбутне лісу у твоїх руках» , за ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України, яка стала гарною традицією весняного спілкування лісівників з громадськістю та учнями.

3 квітня 2014 року другий рік поспіль Компаніївське лісове господарство  проводить акцію на базі  Новгородківського лісництва в урочищі Тарасівка з учнями та  педагогічним колективом Тарасівської ЗОШ І –ІІІ ступенів та представники сільської Ради. Учні  отримали  додаткову можливість ознайомитися з особливостями посадки лісових культур та особисто прийняли участь в садінні дерев та посіву жолудів дуба звичайного.

В рамках акції учнями та лісовою охороною лісгоспу було посаджено  лісових культур на зрубах площею 2,5 га.

Головна мета акції – підвищення ролі лісової галузі, роз’яснення для широких кіл громадськості важливості та особливостей створення лісових насаджень, значення для суспільства професії лісівника, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи.

Лісівники  були вдячні учням за допомогу в роботі, пригостили своїх юних помічників справжньою лісовою кашею та печеною картоплею.

Н.Балабушка майстер лісу

Переглядів: 608 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: