Головна » 2017 » Червень » 13 » Екологічна експедиція шкільного лісництва ДЕГО «Флора»
10:35
Екологічна експедиція шкільного лісництва ДЕГО «Флора»

На початку літніх канікул вихованці шкільного лісництва ДЕГО «Флора» традиційно дістають свої туристичні рюкзаки, казанки та фотоапарати і вирушають у похід для дослідження мальовничих куточків Кіровоградщини. Цього разу шлях лежав до Чорного лісу під керівництвом досвідченого інструктора з обласного центру туризму. А точніше гідрологічної пам'ятки природи загальнодержавного значення в Україні болота Чорний ліс, що на північний захід від міста Знам'янки.

Школярі вперше познайомились з унікальною екосистемою – найпівденнішим в Україні сфагновим болотом. Цікаво було побачити сфагнові мохи, хвощі, папороті, кущисті лишайники та іншу вологолюбна рослинність. Одним із завдань експедиції було відшукати рослини родини Орхідні, однак віднайти їх не вдалося. Натомість, учні були вражені тваринним світом болота – величезною кількістю різноманітних комах та водних тварин.

Оскільки в період з 1 квітня по 15 червня в лісах діє період тиші та спокою, учні не галасували в лісі, а стоянкою для ночівки і приготування їжі було обрано стаціонарну територію біля колишнього будинку відпочинку.

Зібравши фото гербарій та величезну купу вражень учні попрямували додому, не залишивши після себе в лісі жодної згадки.

 

 

Переглядів: 453 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: