Головна » 2015 » Березень » 3 » Готуємся до зустрічі перелітних птахів
11:12
Готуємся до зустрічі перелітних птахів

Лісові комахоїдні птахи відіграють дуже важливу роль в життєдіяльності лісу.

Разом з ним вони складають єдиний біологічний комплекс, тим самим доповнюючи один одного. Ліс для більшості птахів служить містом проживання, розмноження та харчування, птахи ж розносять насіння дерев. Крім того, харчуючись комахами, вони знищують їх у величезній кількості, тим самим попереджуючі небезпеку виникнення та розмноження осередків особливо небезпечних шкідників лісу.

1 квітня відмічається Міжнародний день птахів (День зустрічі птахів)

Міжнародний день птахів проходить щорічно в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» і не випадково наголошується саме в квітні. 1 квітня 1906   року була підписана Міжнародна конвенція по охороні птахів. День птахів – це не лише річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. Вперше цей день, як масове дитяче свято, став проводитися в Сполучених Штатах Америки. Організатором виступив педагог з містечка штату Пенсільванія. Незабаром його підтримала одна з популярних газет «Пітсбургська телеграфна хроніка», що почала популяризацію Дня птахів.

Діти шкільного лісництва , та учні Компаніївської ЗОШ1-111 ст. готуються заздалегідь до цього дня –вдома та школі  виготовляють шпаківні, синичник і , дуплянки. В середині березня всі вони будуть розвішані по лісу  та чекатимуть своїх квартирантів.

Майстер лісу Н.Балабушка

 

Переглядів: 409 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: