Головна » 2021 » Вересень » 22 » Інформаційна довідка щодо громадської акції «Створюємо ліси разом»
10:24
Інформаційна довідка щодо громадської акції «Створюємо ліси разом»

Мета Акції. Покращення комунікації представників лісової галузі з суспільством, підвищення іміджу професії лісівника, поінформованості суспільства щодо важливості та необхідності проведення лісогосподарських заходів, поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, покращення екологічної ситуації в країні, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи.

Терміни проведення Акції – 1.10-30.11.2021.

Заходи Акції

1.Садіння дерев,проведення робіт з лісовідновлення та лісорозведення із залученням місцевого населення, учнівської та студентської молоді, представників громадських організацій, центральних,  місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації, представників громадських об’єднань.

            Участь в Акції з садіння можливо буде здійснити двома способами:

кожен українець може безкоштовно долучитися до висадження лісу у будь-якому регіоні України. Для цього потрібно заповнити он-лайн форму на спеціально створеному веб-сайті. Цю інформацію отримує обласне управління лісового та мисливського господарства та організовує запрошення на висадку дерев (терміни залежать від кліматичних умов області). Основні меседжі – «Створюємо ліси разом», «Зелена країна для кожного з нас».

Крім того необхідно провести висадку скверів на землях територіальних громад, парків у кожній школі (в Україні працює 14000 шкіл, якщо висадити на території кожної школи хоча б 10 дерев, в загальному отримаємо результат у 140 тис. дерев)

Основний меседж – «Посади дерево – врятуй життя дитині»

2.Інформаційні та роз’яснювальні заходи (екскурсії, тематичні зустрічі, лекції, прес-тури) щодо ролі та важливості лісів для існування життя на планеті, значення праці лісівника в забезпеченні створення, охорони та захисту лісових насаджень. Суспільство має знати, що лісівники щорічно відтворюють понад 40 тис. га лісів, а це 200 млн дерев;

3.Прес-конференції, круглі столи з метою зняття соціальної напруги та критичних настроїв у суспільстві, викликаних хибними стереотипами суспільної думки  щодо лісового господарства;

4. Конкурси, вікторини, фестивалі тощо, які за тематикою відповідають меті Акції. Зокрема, конкурс малюнку серед дітей шкільного віку. Рішення про нагородження переможців заходів, проведених в рамках Акції на місцевому та регіональному рівнях, приймають їх організатори. Для нагородження переможців можуть використовуватись кошти з джерел, які не суперечать чинному законодавству України.

5.Профорієнтаційні заходи щодо популяризації професії лісівника.

Відповідальна особа за зв’язки з громадськістю ДП «Компаніївський лісгосп»  – т.в.о. головного лісничого  Артеменко Ольга Вікторівна,

тел.  0959048340

Переглядів: 177 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: