Головна » 2019 » Січень » 28 » ЯК ПРАВИЛЬНО ПІДГОДОВУВАТИ ПТАХІВ ВЗИМКУ.
12:06
ЯК ПРАВИЛЬНО ПІДГОДОВУВАТИ ПТАХІВ ВЗИМКУ.

"Потрібно пам’ятати про систематичну чистку годівниці від нез’їдених решток та випорожнень птахів. Робити це необхідно для того, щоб не допустити поширення хвороб між різними видами птахів, які відвідають годівничку у пошуках їжі. А з метою власної безпеки, годівниці необхідно прибирати лише в рукавицях. Їжа для пташок має бути свіжою, натуральною, без додатків солі чи приправ."

Чи знаємо ми як правильно підгодовувати птахів узимку?!
Перші морози і сніг є сигналом того, що час вивішувати годівниці для пернатих.
Однак, варто знати як правильно підгодовувати птахів, щоб не зашкодити їм.
Підгодовування птахів, це далеко не розвага, а велика відповідальність. Якщо воно погано організоване, то може більше зашкодити, аніж холод чи голод. Хочемо нагадати, про що слід пам’ятати тим, хто годує птахів взимку або лише збирається давати додаткову поживу їм у непростий зимовий період.
Як ми уже писали, підгодовування найкраще розпочинати після перших снігових опадів, бо лише тоді добування корму стає утрудненим. Птахи швидко звикають до місця підгодівлі, тому надзвичайно важливо є послідовно та регулярно докладати свіжий корм.
Потрібно пам’ятати про систематичну чистку годівниці від нез’їдених решток та випорожнень птахів. Робити це необхідно для того, щоб не допустити поширення хвороб між різними видами птахів, які відвідають годівничку у пошуках їжі. А з метою власної безпеки, годівниці необхідно прибирати лише в рукавицях.
Їжа для пташок має бути свіжою, натуральною, без додатків солі чи приправ.
Чим годувати різні види птахів?
Відповідаємо:
. Дрібних пташок ( горобців, синичок, повзиків, вівсянок ) найкраще годувати сумішшю насіння: соняшника, проса, пшениці, вівса або вівсяних пластівців – частину з них можна облущити, решту залишити в лушпинні.
. Більші види птахів ( голуби, галки, граки ) слід підгодовувати пшеницею, кашею з грубших зерен, черствою білою випічкою, нарізаною шматочками.
. Для синиць і дятлів можна покласти шматочки несоленого сала, але вони не повинні лежати довше ніж два тижні.
. Дрозди охоче з’їдять ягоди горобини, шипшини, обліпихи.
. Водоплавні птахи( качки, лебеді) можна підгодовувати лише у часі сильних морозів – найкраще зернами збіжжя, кукурудзою.
Крім регулярного підгодовування, велике значення має безпека крилатих. Годівниця повинна висіти у затишному місці, захищеному від вітру. Наприклад за стіною кущів, але щоб пернаті мали до неї легкий доступ і забезпечену дорогу втечі ( від інших більших птахів чи котів). Годівничка має мати великий косий дах, що буде захищати від снігу і дощу. Бо ж намочені зерна і хліб швидко пліснявіють. Коли пташина з’їсть такий зіпсований корм, це може спричинити розлади роботи травної системи.
Найкраще закінчувати підгодовування ранньою весною, на початку березня, коли птахи уже здатні самостійно добути поживу!


Прес-служба ДП "Жовківський лісгосп"
(http://dzienniklesny.pl)

Переглядів: 650 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: