Головна » 2020 » Липень » 2 » Як стати мисливцем на Кіровоградщині?
13:58
Як стати мисливцем на Кіровоградщині?

Щоб не бути браконьєром і мати право ходити на полювання, потрібно отримати посвідчення мисливця. Цей документ видають у Кіровоградському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Посвідчення мисливця можна отримати з 18-річного віку.

Для отримання посвідчення потрібно скласти іспит про знання положень законодавства про мисливське господарство та полювання, правил техніки безпеки на полюванні, правил поводження зі зброєю, відповідальності за порушення правил полювання тощо.

Екзамени приймаються щосереди о 10 годині, реєстрація на іспит з 8 до 10 годинив обласному управлінні лісового та мисливського господарства.  Час на іспит -15 хвилин.

Кандидат у мисливці повинен відповісти на запитання екзаменаційного білету. На кожне питання пропонується кілька варіантів відповідей. Вірним може бути тільки один. Результат визначається за відсотком правильних відповідей. «Прохідних» вважаються 80 %  (із 24 запитань правильними відповіді мають бути не менше, ніж на 19).

Для отримання мисливського посвідчення майбутні мисливці додають до заяви, яку напишуть при реєстрації, ксерокопії паспорта, індифікаційного коду та 2 фотографії розміром 3 на 4 см.

Крім того, мисливцю потрібен дозвіл на придбання та права зберігання і носіння зброї. Його видають у дозвільному відділі МВС. Користуватися вогнепальною зброєю дозволяється лише з 21 року, а нарізною – із 25 років.

Отримання дозволу на зброю й і наявність посвідчення мисливця ще не дає  права виходу на полювання. Потрібно придбати ще відстрілочну картку в користувачів мисливських угідь. Мисливцям, котрі мають мисливських собак, треба мати з собою паспорт на собаку.

Тож, шановні мисливці, до полювання готуйтесь завчасно і полюйте за правилами!!!

Олександр Дроговоз,

мисливствознавець ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 322 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: