Головна » 2019 » Червень » 10 » Юні лісівнички свій відпочинок проводять у спілкуванні з лісом.
13:22
Юні лісівнички свій відпочинок проводять у спілкуванні з лісом.

Cучасні  степові ліси Кіровоградщини, створені і виплекані турботливими руками кількох поколінь. Працівники Компаніївського лісгоспу небайдужі до того, хто прийме від них природоохоронну естафету і чи зможуть їхні діти чи онуки не лише зберегти створені ліси, а й примножити їх.  Тому лісівники всіляко сприяють вихованню дбайливих господарів лісу роботу шкільного лісництва «Зелена Планета», яке діє при КЗ «Компаніївське НВО»

Юні лісівники Компаніївщини виконують науково-дослідницькі роботи на об’єктах Компаніївського лісництва. Свої  дослідження  учні  проводять,  як  правило  в  лісі,  вивчаючи  екологічні  особливості  росту лісоутворюючих деревних та чагарникових порід,  трав’янистих лісових рослин,  екологію  окремих  тварин  лісу,  птахів,  які  в  достатній  кількості  поширені  на  території  області,  так  і  рідкісних.

Зараз, хоч і розпочалися літні канікули, та юні лісівнички "Зеленої планети"  свій відпочинок проводять у спілкуванні з лісом. Разом з керівником шкільного лісництва Світланою Полтавець діти продовжують  спостерігати, досліджувати і  дбати про майбутній ліс, доглядаючи за посівами у лісовому розсаднику і  лісовими культурами.

Так, безпосередньою участю дітей  у заходах по створенню та збереженню лісів виховуються  справжні природолюби і не виключено – майбутні професіонали лісової справи.

Ольга Артеменко,

 інженер лісового господарства ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 309 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: