Головна » 2018 » Квітень » 11 » Кипить робота у лісорозсаднику.
14:51
Кипить робота у лісорозсаднику.

 

Сприятливі погодні умови дозволили лісівникам Компаніївського лісництва розпочати лісокультурну кампанію.

Нині кипить робота у лісорозсаднику. Працівники лісництва проводять викопування, виборку та сортування сіянців деревних та чагарникових листяних порід. Потім корінці сіянців змочують у «бовтушці» — суміші глини, землі й води і укладають у спеціальні ящики для подальшого транспортування їх на площі посадки лісових культур. Підготовлені за допомогою «бовтушки» сіянці зручніше заглиблювати в грунт, корінці не розкошлочуються й рівненько лягають в лунки, а до того ж ця суміш тримає вологу в них, на першому найважливішому етапі допомагає сіянцям прижитись, стимулює їх ріст.

 

Сіянці сосни кримської, які придбали у колег з Херсонщини, робітники готують для висадки на плантації новорічних дерев. Їх сортують, формують в пучки, а корінці сосни змочують у розчині волого накопичувачу «Теравет».

Всього у базовому лісорозсаднику ДП «Компаніївський лісгосп», який знаходиться на території Компаніївського лісництва, в минулому році вирощено 445 тис. штук стандартних сіянців листяних деревних і чагарникових порід. Для власних потреб Компаніївському лісгоспу необхідно 305 тис. шт. Лишок порядку 140 тис. штук сіянців акації білої лісгосп реалізовуватиме колегам з інших лісгоспів.

В 2018 році плануємо виростити в лісорозсаднику не менше 600 тис. шт. сіянців листяних порід та значно розширити асортимент чагарникових порід для захисного лісорозведення.

Володимир Вовк

Головний лісничий ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 419 | Додав: Юлия | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: