Головна » 2019 » Січень » 30 » Кіровоградське лісництво нарешті отримало пожежний модуль
14:33
Кіровоградське лісництво нарешті отримало пожежний модуль

Проблема охорони лісів від пожеж – одна з найскладніших, яка вирішується працівниками Компаніївського лісгоспу.

Кіровоградське лісництво, яке охороняє лісові масиви в оточенні обласного центру, для тушіння лісових пожеж з 2012 року використовувало пожежний модуль, орендований в Автомобільної бази Кіровоградської обласної ради, а з лютого 2018 року в правонаступника обласного комунального навчально-курсового комбінату «Аграрник».

Для степового Компаніївського лісгоспу, який з 2015 року працює в режимі жорсткої економії через призупинення державного фінансування лісогосподарських заходів, орендна плата за пожежний модуль, значно обтяжувала фінансовий стан підприємства.

У вересні 2018 року за клопотанням депутата обласної ради – начальника облуправління лісового та мисливського господарства Наталії Ревенко питання передачі пожежного модуля із балансу обласного комунального навчально-курсового комбінату «Аграрник» на баланс лісгоспу було винесено на сесію Кіровоградської обласної ради і вирішено позитивно. Та процедура фактичної передачі пожежного модуля була не простою і змогла закінчитись лише у січні 2019 року. Тепер Кіровоградське лісництво має власний Малий лісопожежний комплекс (МЛПК-0,7-7) на базі автомобіля УАЗу з об’ємом цистерни 700л, який в умовах лісництва є незамінним для швидкої ліквідації лісових пожеж на первинній стадії загорання.

ДП «Компаніївський лісгосп» щиро вдячний керівнику лісової галузі області за допомогу, яка заощадить фінансові витрати державного підприємства.

Володимир Вовк,

Головний лісничий ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 419 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: