Головна » 2021 » Березень » 1 » Компаніївська лісівнича юнь здійснює наукові дослідження і перемагає в конкурсах
09:47
Компаніївська лісівнича юнь здійснює наукові дослідження і перемагає в конкурсах

Одним з основним напрямком діяльності учнівського лісництва «Зелена Планета», що діє  при КЗ «Компаніївське НВО»  є дослідницька робота, завдяки якій учасники розширюють свій екологічний світогляд, оволодівають методами дослідження природи, набувають досвіду у справі її охорони.

Протягом 2020 року в умовах ковід-карантину вихованці шкільного лісництва не призупиняли працювати  над науково-дослідницькими роботами: «Лишайники та їхні угрупування на територіях лісових масивів ДП «Компаніївський ліспосп», «Використання дикорослих рослин в харчуванні», «Технології вирощування лохини в домашніх умовах», «Чудодійна зоотерапія» та "Рекреаційно-туристські ресурси Компаніївщини".

У лютому дві юні лісівнички «Зеленої Планети» Уляна Балабушка та Софія Годованюк презентували свої дослідницькі роботи перед журі обласного конкурсу «Вчимося досліджувати та охороняти природу», організованого комунальним закладом «Кіровоградський  обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді».

На підставі рішення журі обласного конкурсу (наказ ОЦЕНТУМ  від 25.02.2021р. №11)   Уляна Балабушка з роботою «Вивчення лишайників як індикаторів стану навколишнього середовища на території ДП "Компаніївський лісгосп" виборола  І місце у номінації "Лісогосподарське дослідництво", а Софія Годованюк – з роботою "Рекреаційно-туристські ресурси Компаніївщини" виборола ІІІ місце у номінації "Екологія та проблеми довкілля"

Лідерські позиції у обласних і республіканських конкурсах  юні природолюби Компаніївщини займають щорічно. Два призових місця обласного конкурсу  у скарбничку досягнень вихованців шкільного лісництва  «Зелена Планета» – чудовий  старт 2021 року!   Так тримати, лісівнича юнь Компаніївщини!

Прес-служба ДП «Компаніївський лісгосп»

За інформацією Світлани Полтавець –

керівника шкільного лісництва «Зелена Планета»

Переглядів: 165 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: