Головна » 2021 » Червень » 9 » Кому сплачує лісові податки Компаніївський лісгосп?
14:19
Кому сплачує лісові податки Компаніївський лісгосп?

За 5 місяців поточного року державне підприємство «Компаніївське лісове господарство» сплатило до державного бюджету 292 т. грн., в т.ч. ПДВ - 264 т.грн., військовий збір 28 т. грн.

До місцевого бюджету сплачено : 542 т. грн., в тому числі збір за використання лісових ресурсів - 90 т. грн., податок на землю – 123 т. грн., ПДФО-316 т.грн., інші платежі  із ЄСВ- 394 т. грн.

Відповідно до вимог чинного законодавства державне лісогосподарське підприємство краю сплачує до місцевої скарбниці земельний податок, рентну плату за використання  лісових ресурсів,  податок з доходів фізичних осіб та ще кілька видів платежів, сума яких не значна.

Слід відмітити, що Компаніївське лісове господарство нині здійснює свою діяльність на території  8 об’єднаних територіальних громад, а місце реєстрації його – смт. Компаніївка, що входить до складу Компаніївської сільської об’єднаної громади. Законодавцем визначено, що ПДФО сплачується підприємством відразу до трьох місцевих бюджетів: до Компаніївської ТГ – 112т.грн., до Новгородківської ТГ- 50т.грн.,  до Кропивницької МТГ   - 85 т. грн..

Таким чином, лісові податки від Компаніївського лісового господарства за 5 місяців поточного року надійшли до місцевих скарбниць наступних територіальних громад :

Компаніїївська ТГ – 142 т.грн.

Новгородківська ТГ – 80 т.грн.

М.Кропивницький МТГ – 95 т.грн.

 В.Северинська ТГ – 10 т.грн.

 Катеринівська ТГ- 15,0 т. грн..

  Аджамська ТГ- 7,0т. грн..

  Суботцівська ТГ- 4,0 т. грн..

 Первозванівська ТГ -10,0 т.грн.

 

«Лісові гроші» йдуть у загальний бюджет територіальних громад, що тим самим підтверджує факт посильної  участі лісівників Компаніївського лісового господарства у розвитку територіальних громад Кіровоградщини.

Ірина Артемєва,

головний бухгалтер ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 190 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: