Головна » 2019 » Травень » 3 » Кожного дня в Україні стається 120 пожеж у лісах
09:18
Кожного дня в Україні стається 120 пожеж у лісах

https://www.openforest.org.ua/wp-content/uploads/2019/05/unian_pozhezha_lis_846705.jpg

Пожежники фіксують різке збільшення кількості пожеж в Україні – в середньому кожного дня в Україні стається 120 загорань в природніх екосистемах.Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«Синоптики УкрГідрометцентру попереджають про найвищий, п’ятий, рівень пожежної небезпеки у північних, західних, центральних та Харківській областях, на решті території України висока (4-го класу) пожежна небезпека. Така ситуація створює передумови для збільшення кількості загорянь у лісах та на відкритих територіях. Так, рятувальники вже фіксують різке збільшення кількості пожеж, що виникли у природних екосистемах. В середньому впродовж доби виникає близько 120 випадків», – зазначається у повідомленні. Зокрема, масштабні пожежі цього тижня вирували на Житомирщині, Рівненщині, у Кіровоградській та Сумській областях.

Основними причинами виникнення пожеж на відкритих територіях є людська діяльність, констатують рятувальники. «В теплу погоду громадяни активно вирушають на відпочинок до лісових масивів та впорядковують власні домогосподарства спалюючи сміття. Однак, варто пам’ятати, що при 4-му чи 5-му класі пожежної небезпеки достатньо навіть одного непогашеного сірника для того, щоб спровокувати масштабну пожежу на відкритій території», – застерігають у ДСНС.

У відомстві нагадують, що упродовж пожежонебезпечного періоду забороняється:

відвідувати хвойні ліси при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу;розводити багаття у лісі та лісопосадках;заїжджати автомобілем до лісу;палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки;залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;полювати у лісі з використанням вогнепальної зброї;створювати смітники та спалювати відходи;спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях. Вогнеборці наголошують: лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки вбереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

 

Джерело: https://www.openforest.org.ua/114786/

Переглядів: 297 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: