Головна » 2021 » Березень » 4 » Ліс починається з насіння
12:33
Ліс починається з насіння

Ліс починається з насіння, з вирощених паростків, які стають майбутнім лісом. То ж від якості насіння залежить якість садивного матеріалу, а від останнього — здоров’я наших лісів.

Про необхідність підвищення рівня ведення лісового насінництва на підприємствах лісового господарства наголошується в наказі Держлісагентста України від 26.02.2021 р № 133 «Про результати лісокультурного виробництва у 2020 році та завдання на 2021 рік» та наказі Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства від 01.03.2021 року № 10 «Про стан лісо насіннєвої справи в області».

На виконання наказів вищестоящих органів в ДП «Компаніївський лісгосп» службою головного лісничого проведено  інструктаж-навчання уповноважених лісництв з питань  дотримання ДСТУ 5036:2008 « Насіння дерев та кущів. Методи відбирання проб, визначання чистоти маси 1000 насінин та вологості» та послідуючу перевірку їх знань на вимоги галузевих стандартів щодо ведення лісо насіннєвої справи.

Крім того, в лісгоспі розроблено ряд додаткових заходів зі спостереження за якістю насіння, дотримання технологій переробки лісонасінної сировини, зберігання та підготовка насіння до висівання, бо ми усвідомлюємо нашу відповідальність за те, що без подальшого поліпшення організації і ведення лісо насінної справи неможливе істотне підвищення продуктивності, біологічної стійкості та господарської цінності  створюваних нами лісів.

Ольга Артеменко,

т.в.о. головного лісничого ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 158 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: