Головна » 2019 » Січень » 30 » Ліс відпочиває під снігом, а лісівники працюють…
14:01
Ліс відпочиває під снігом, а лісівники працюють…

Цьогорічна зима відзначається інтенсивними снігопадами та заметілями. Ліс відпочиває під снігом, але не має відпочинку працівникам лісу. Лісівникам вистачає роботи цілий рік. На І квартал із лісогосподарських заходів в Компаніївському лісгоспі заплановані рубки догляду за лісом на площі 20 га та вибіркові санітарні рубки на площі 15 га, при яких вилучаються з насаджень сухостійні дерева, відмираючи та дуже ослаблені внаслідок пошкодження насаджень шкідниками і хворобами лісу. Лісова охорона посилено патрулює закріплені за ними лісові масиви від самовільних рубок.

 

Та через сніжну погоду роботу працівників лісу нині значно ускладнено. Для Компаніївського лісгоспу, який уже четвертий рік поспіль позбавлений бюджетного фінансування на ведення лісового господарства, у всі пори року майже єдиним джерелом фінансових надходжень є реалізація заготовленої ліквідної деревини, переважно від рубок догляду за лісом, які визначені матеріалами базового лісовпорядкування. Тому невиконання плану заготівлі і реалізації лісо продукції допустити неможливо. Адже це і заробітна плати працівників і податки, врешті-решт це існування самого підприємства.

Розчистка снігу – додаткові непередбачувані витрати і головна біль керівництва підприємства – як налагодити виробничий процес у засніженому лісі і не допустити жодного дня виробничого простою через негоду.

Наразі у всіх лісництвах ДП «Компаніївський лісгосп» проведені розчищення від снігу виробничих територій підприємства, організована робота по розчистці лісових доріг до місць заготівлі деревини. Лісгосп вдячний працівникам служби МНС, які відгукуються на прохання лісівників і допомагають вести боротьбу із сніговими заметами у лісовому фонді зони діяльності підприємства.

Так, поки місцеві жителі насолоджуються красою засніженого лісу, лісівники докладають неймовірних зусиль аби сокира браконьєра не позбавила його життя і спокою і одночасно, в боротьбі зі снігом, виконують планові завдання першого кварталу 2019 року по догляду за лісом.

 

Володимир Вовк,

головний лісничий

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 369 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: