Головна » 2021 » Березень » 22 » Лісівник – дбайливий господар в лісі
10:22
Лісівник – дбайливий господар в лісі

З нагоди Міжнародного дня лісів т.в.о. головного лісничогоДП «Компаніївський лісгосп Ольга Артеменко у форматі он-лайн розповідала школярам КЗ «Компаніївське НВО» про те, чим займаються працівники лісового господарства, які роботи вони виконують.

Лісівники плекають ліс. Ліс може вирости і сам, однак тоді він буде малопродуктивним і суттєво менше корисним з точки зору виконання усіх функцій. Більшість лісів України мають штучне походження. Здоровий ліс як екосистема нашого довкілля та продуктивний ліс з огляду на кількість деревини, яку можна буде заготовити у майбутньому, можливий тільки тоді, якщо його доглядають лісівники. Працівники лісового господарства збирають насіння з дерев з покращеними генетичними властивостями, вирощують з них саджанці та висаджують їх на лісові площі. Лісівники постійно здійснюють санітарні рубки та рубки догляду, проводять роботи із захисту від шкідників, охороняють ліс від пожеж і браконьєрів. Без професійної турботи лісівників про ліс користь лісу для суспільства суттєво знижується.

Комплекс робіт із вирощування лісу разом із заготівлею деревини називається лісовим господарством. Завдяки лісівникам люди безкоштовно можуть користуватися благами, які дають ліси: збирати гриби, ягоди, трави чи просто відпочивати у лісі. Лісівники також прокладають лісові дороги та стежки, створюють рекреаційні місця, роблячи відвідування лісу приємнішим та комфортнішим.

Професія лісівника – сучасна і дуже важлива, – підсумувала свою розповідь Ольга Вікторівна і закликала природолюбів Компаніївщини вступати до лісівничих навчальних закладів, щоб професійно дбати про ліси рідного краю, які сьогодні створюють працівники Компаніївського лісгоспу.

Прес-служба ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 183 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: