Головна » 2019 » Вересень » 26 » Лісівники Кіровоградщини представили свою продукцію на міжнародній виставці AGROEXPO-2019
08:56
Лісівники Кіровоградщини представили свою продукцію на міжнародній виставці AGROEXPO-2019

25 вересня, у Кропивницькому відкрилась VIІ Міжнародна агропромислова виставка AGROEXPO-2019. Постійними її учасниками є державні лісогосподарські підприємства Кіровоградщини.

Лісівники долучилися до виставки всьоме. Підприємствами лісової галузі було представлено, зокрема, декоративний садивний матеріал із закритою кореневою системою, крупномірний посадматеріал, ялинки в горщиках, продукти побічного лісокористування, паливні брикети, дерев’яні побутові вироби, сувеніри тощо.

Як показує багаторічний досвід роботи в напрямку вирощування декоративного садивного матеріалу, доглянуті лісівниками рослини користуються великим попитом серед населення. Суттєвими перевагами декоративної продукції від лісових господарів є прийнятна вартість, відсутність застосування добрив, пристосованість рослин до місцевих кліматичних умов тощо.

Для лісгоспів вирощування декоративного посадкового матеріалу є джерелом додаткових фінансових надходжень. Виручені ними кошти використовуються на ведення лісогосподарських заходів. Лісівники пропонують понад 100 видів і форм декоративних рослин. Сума коштів від їх реалізації в цілому по області за 2018 рік становила 3 млн. 172 тис. грн., у 2019-му – 2 млн. 89 тис. грн.

VІІ Міжнародна агропромислова виставка AGROEXPO-2019 триватиме з 25 по 28 вересня. Виставка проходить на рекордній для України площі в 125 тисяч квадратних метрів і входить у десятку найбільших виставок Європи. Серед її учасників понад 600 компаній. Планується, що AGROEXPO-2019 відвідає не менше 35 тисяч осіб.

Фоторепортаж за посиланням.

 

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 290 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: