Головна » 2020 » Липень » 7 » Лісові фахівці провели нагляд за санітарним станом лісів Кіровоградського лісництва
09:34
Лісові фахівці провели нагляд за санітарним станом лісів Кіровоградського лісництва

Штучні хвойні ліси, які  створені на території Кіровоградського лісництва в приміській зоні обласного центру є надзвичайно вразливими до різноманітних природних несприятливих умов - посушливих умов місцезростання, шкідників та хвороб лісу. Лісовою охороною ведеться постійний нагляд за ослабленими, пошкодженими лісами, осередками хвороб та шкідників.        В насадженнях, де відбувається природний відпад сухостійних, всихаючих, сильно ослаблених та засохлих дерев, а також в осередках шкідників і хвороб лісу першочергово проводяться санітарно-оздоровчі заходи.

 

Так, в останні дні червня, в Кіровоградському лісництві з метою визначення видів санітарно-оздоровчих заходів державною лісовою охороною ДП «Компаніївський лісгосп», за участю представника Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Херсонлісозахист» та облуправління,  проведено обстеження соснових лісових насаджень в кв.94 на загальній площі 7.8 га

    

За висновками комісії основним фактором впливу на послаблення фізіологічного стану та захисних функцій дерев є несприятливі кліматичні умови та нестійкий гідрологічний режим, що сприяє інтенсивному розвитку хворобам лісу та шкідникам. З метою покращення санітарного стану та забезпечення поновлення лісів, визначено необхідним санітарно-оздоровчим заходом проведення ліквідації лісо захаращення на  площі  7,8 га.

Ліквідація захаращеності — це прибирання в лісах мертвої деревини (сушняка, повалених дерев, хмизу і порубкових залишків). Проводиться вона силами лісокористувачів.

Ольга Артеменко,

інженер лісового господарства ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

Переглядів: 234 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: