Головна » 2014 » Липень » 23 » ЛІСОВІ ПОЖЕЖІ
15:02
ЛІСОВІ ПОЖЕЖІ

Улітку хочеться відпочити, сховавшись від пекучого сонця, на лісовій галявині. Часто-густо такі ось «вилазки» на природу мають погані наслідки, з якими доводиться боротися рятувальникам. Адже, як показує практика, залишені недогашеними багаття, кинуті недопалки призводять до знищення вогнем чималих площ зелених насаджень, загибелі флори та фауни. Ліс – це джерело кисню, регулятор вологи та життєдайна скарбниця Землі. А зупинити нищівне полум’я, що набрало сили, дуже непросто. Основними причинами виникнення лісових пожеж уже багато років поспіль є людський фактор, грозові розряди, самозаймання торф`яної крихти і випалювання сухої трави на сільгоспугіддях.

         Лісові пожежі спопеляють дерева і чагарники, заготовлену на переробку деревину. Результатом вогневих випадків є зниження захисних, водоохоронних та інших корисних властивостей лісу, що наносить нашій державі шалені матеріальні збитки. Крім того, лісові пожежі становлять серйозну небезпеку для життя  та  здоров’я  людини. 

Аби уникнути біди, державне підприємство «Компаніївське лісове господарство»  звертається до мешканців та гостей Компаніївщини :  дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час відпочинку в лісі. Пам’ятайте: розводити багаття можна тільки у безвітряну погоду і на відстані, не меншій за 15 метрів від будівель чи споруд; не залишайте вогнища без нагляду; не покидайте місце відпочинку, не переконавшись, що вогонь погашений; не кидайте недопалки!

         Пам’ятайте: ліси – це легені нашої планети, а їх навмисне чи ненавмисне знищення може віщувати людству найстрашніше – відсутність майбуття!

Головний лісничий                                О.В.Артеменко

Переглядів: 452 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: