Головна » 2019 » Червень » 24 » На Кіровоградщині посилили охорону лісів від пожеж
10:31
На Кіровоградщині посилили охорону лісів від пожеж

Виступаючи на нараді з керівниками структурних підрозділів ОДА, територіальних органів міністерств і відомств України в області, яка відбулась 18 червня в облдержадміністрації, перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Середюк зазначив, що в 2019 році в лісових масивах Кіровоградщини виникло 5 випадків низових пожеж на площі 2,28 га. Усі випадки зареєстровані по ДП «Світловодський лісгосп».

«Відомча пожежна охорона лісогосподарських підприємств та пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України в області готові до реагування на надзвичайні ситуації та події, пов’язані з пожежами в природних екосистемах», - зауважив О. Середюк.

За його словами, лісовими господарствами створено 184 км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними протяжністю 1804 км, перекрито 1079 позапланових доріг у лісах, виставлено 205 штуку наглядної агітації, проведено 308 лекцій та бесід з громадянами стосовно поведінки в лісі в пожежонебезпечний період.

Лісовою охороною забезпечено цілодобове патрулювання пожежонебезпечних лісових масивів. Нинішнього року проведено 496 рейдів по виявленню порушників Правил пожежної безпеки в лісах України. Посилено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, у т. ч. за допомогою ЗМІ, щодо правил поведінки та дотримання вимог пожежної безпеки під час перебування в лісах.

«В області збережеться високий рівень пожежної небезпеки, що нестиме надзвичайну загрозу для лісових насаджень. Щоб захистити ліси від пожеж, працівники державної лісової охорони вживатимуть посилених профілактичних заходів та цілодобово проводитимуть патрулювання», - наголосив О. Середюк.

Учасники наради звернулись до представників місцевої влади щодо забезпечення виконання розпорядження голови ОДА про заборону відвідування та проїзду транспорту через лісові масиви в періоди високої та надзвичайно високої пожежної безпеки. А також із приводу заборони розведення багать у лісах і на прилеглих територіях протягом пожежонебезпечного періоду.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 308 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: