Головна » 2021 » Серпень » 31 » Найголовніше для працівників лісу – попередити біду
13:26
Найголовніше для працівників лісу – попередити біду

Літо завершується, а посушливий період та високі температурні показники утримуються. І якщо мешканці Кіровоградщини тішаться  останнім літнім теплом, відпочиваючи на природі, то для лісівників це період посилених заходів пожежної безпеки. Найголовніше для працівників лісу  –  попередити біду. Саме тому лісова охорона на варті охорони лісу нині цілодобово.

Варто зазначити, що загальна площа земель лісового фонду, які перебувають у підпорядкуванні ДП «Компаніївський лісгосп», становить 9.2 тис. га, з них найбільш пожежонебезпечні хвойні масиви складають 603га. Лісові урочища лісгоспу охороняють  28 працівників державної лісової охорони, в тому числі 18 майстрів лісу.    

                З метою недопущення виникнення  пожеж у лісових масивах Компаніївським лісовим господарством проведено цілий ряд протипожежних заходів. Профілактичні протипожежні рейди, які постійно проводить лісова охорона, в тому числі і за участю правоохоронців та рятувальників є одними з найдієвіших. З початку року лісівниками Команіївського лісгоспу проведено 174 таких рейдів.

Завдяки тісній співпраці з органами виконавчої влади, правоохоронцями, працівниками державної служби надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області на даний час випадків пожеж в лісах зони діяльності Компаніївського лісгоспу не допущено.

Ольга Артеменко,

т.в.о.головного лісничого Компаніївського лісгоспу

Переглядів: 188 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: