Головна » 2015 » Грудень » 18 » Новоріччя – унікальне свято, котре вінчаючи рік минулий, відкриває двері у світ широкий наступному року.
10:30
Новоріччя – унікальне свято, котре вінчаючи рік минулий, відкриває двері у світ широкий наступному року.

Що то за Новий Рік без ялинки? Цим питанням, на передодні свята задається майже кожна людина. Так вже історично склалося, що традиційним атрибутом новорічних святкувань є ялинка або сосна. І без неї свято не є святом.

Станом на 2015 рік на плантаціях ДП «Компаніївське лісове господарство» вирощено достатня кількість сосни кримської новорічної розміром від 1 до 2 метрів, які реалізовуються за ціною від 65 до 150 грн.

 Починаючи з 1 грудня 2015року на плантаціях новорічних ялинок та в насадження молодих шпилькових порід лісовою охороною ДП»Компаніївське лісове господарство спільно з представниками сільських рад проводяться постійні чергування  з метою охорони хвойних насаджень .

 Працівниками ДП «Компаніївське лісове господарство» створено штаб з координації дій мобільних груп по охороні хвойних насаджень від самовільних порубок . Проводяться систематичні рейди по охороні хвойних насаджень від самовільних порубок , перевірки транспортних засобів щодо законності придбання та перевезення новорічних ялинок -  працівниками лісової охорони, екологічної інспекції та органами національної поліції на постах ДАЇ.   Проводиться роз’яснювальна робота в засобах масової інформації  - доведення до населення вимог природоохоронного законодавства .

Згідно постанови Кабміну від 23,07,2008 №665 з урахуванням індексації в 2015р., за одну зрубану сосну діаметром дерева біля шийки кореня до 10 см порушнику прийдеться відшкодувати 249грн.  держбюджету та сплатити штраф в розмірі від 85грн- до 170 грн.. Таким чином одна невеличка сосна обійдеться більше як у 334 грн., хоча на ринку її вартість складе близько 65 грн. Чим більша сосна – тим більший розмір заподіяної шкоди , і відповідно штрафу.

В кожному лісництві проводиться реалізація  сосни новорічної зі спеціально облаштованого торгівельного майданчику та на торгівельній площі селища.

Установам та організаціям для придбання новорічних сосен більш указаних розмірів потрібно завчасно подати заявку в ДП «Компаніївське лісове господарство» і провести попередню оплату. Відпуск новорічних ялинок для оптових покупців  проводиться з обов’язковим маркуванням їх спеціальними пластиковими бирками зі штрих-кодом.

При купівлі сосни новорічної на торцевій частині стовбура повинно бути проставлено тавро лісгоспу , а на стовбурі чи гілці сосни причіплена бирка зі штрих кодом , яка зберігається при транспортуванні до місця використання.

Переглядів: 528 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: