Головна » 2021 » Липень » 23 » Обстеження санітарного стану лісонасаджень
14:53
Обстеження санітарного стану лісонасаджень

Щорічно ліс піддається впливу комплексу несприятливих факторів таких як, періодично повторювані в регіоні сильні засухи та ранні осінні і пізні весняні заморозки, морози, а також тривалі затоплення чи, навпаки, відсутність необхідних паводків, які в подальшому призводять до різких коливань рівня ґрунтових вод, а також осередки шкідників та хвороб лісу, антропогені фактори. В результаті відбувається ослаблення і загибель дерев, в насадженнях з’являється підвищений відпад, стає незадовільним їх санітарний стан. Тому лісівники постійно проводять моніторинг санітарного стану лісонасаджень з метою вжиття санітарно-оздоровчих заходів.

Минулого тижня лісова охорона Компаніївського лісгоспу спільно з фахівцями ДСЛП «Херсонлісозахист» та Кіровоградського ОУЛМГ провела обстеження лісових ділянок в Кропивницькому та Новгородківському лісництвах, масове ослаблення яких під впливом довготривалих кліматичних аномалій зумовило підтримку життєздатності популяцій шкідників та поширення небезпечних хвороб деревостанів.

Комісія фахівців лісозахисту прийшла до висновку, що лісові насадження лісгоспу на загальній площі 94,4 га  значно пошкоджені стовбуровими шкідниками та хворобами лісу – кореневими (опеньок осінній) та стовбуровими гнилями, які відповідно до чинних «Санітарних правил в лісах України» потребують проведення санітарних рубок. Проведення санітарно-оздоровчих заходів, визначених комісією ДП   «Компаніївський лісгосп» намічено на друге півріччя 2021 року.

Ольга Артеменко,

т.в.о.головного лісничого ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

 

 

Переглядів: 185 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: