Головна » 2014 » Листопад » 5 » Осінній суботник
16:21
Осінній суботник

31 жовтня  працівники  Компаніївського ЛГ провели суботник  на прилеглій території . Прибрали  опале листя ,гілочки, позамітали доріжки ,навели лад на клумбах. Всі ,від головного лісничого до майстра лісу прийняли участь у  цьому заході.

 

Зібране листя  виносили за допомогою корзин та підстилок на причеп ,а потім вивозили на сміттєзвалище. Спалювати листя не можна, оскільки знищуються безхребетні тварини, які знаходять там своє укриття. Наприклад, черв’яки, сонечка, різні жужелиці, які знищують шкідників та їхніх личинок. В підстилці зимують личинки метеликів та жуків, які у дорослому стані є корисними комахами. Підстилка необхідна також і тим видам птахів, які влаштовують гнізда на землі: вівсянкам, піночкам, жайворонкам, деяким видам дроздів. Спалювання сухої трави, опалого листя, інших частин рослин призводить не лише до всіх перелічених вище проблем, а й до знищення багатьох видів тварин, які можуть знаходити собі тут пристанище: комахи, земноводні, ящірки, відкладені птахами яйця або вже їхні виводки. Знищується насіння та частково кора і бруньки рослин, які ростуть поруч з місцем спалювання.

Із зменшенням підстилки, виснажується кормова база комахоїдних птахів, тому міські парки стають безмовними. І ще непотрібно забувати, що одні і ті види дерев: липи, в’язи, дуби, ясени, хвойні у лісах ростуть дуже довго, а в міській зоні тривалість їхнього життя менша на 40-80 років. 
Отже, кожен з нас повинен добре усвідомлювати значення зелених насаджень у екологічних системах, де ми мешкаємо. І, звичайно, думати не лише про себе, а й про рослинний світ, який дає первинну продукцію на планеті.

 

Майстер лісу Балабушка Н.В.

Переглядів: 499 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: