Головна » 2018 » Травень » 1 » ПЕРШЕ ТРАВНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ У 142-Х КРАЇНАХ СВІТУ
16:54
ПЕРШЕ ТРАВНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ У 142-Х КРАЇНАХ СВІТУ

Сьогодні Перше травня відзначається у 142-х країнах світу й майже в усіх європейських. Хоч іназивається вонопо-різному: День весни, Свято весни і праці, День праці, Свято трудящих, День солідарності трудящих.

У  Великій Британії  святкують славнозвісний MayDay, який дійшов до наших днівще з часів кельтів (щоправда, він не завжди припадає на 1 травня, бо відзначається в перший понеділок цього місяця).

Доволі цікаво відзначають першотравеньфранцузи. Цього дня у них – цілий букет свят: у лівих – День праці, у правих – День Жаннид'Арк, у віруючих – День Королеви –початок місяця ДівиМарії, а всю націю поєднує – День конвалій. Гарнаназва!

До речі, День конвалій має фольклорне підгрунтя, йодним із його засновників можна вважати короля Карла ІХ, який ще в 1561 році запровадив звичай 1 травня дарувати придворним дамам букетики ніжних конвалій. За давнім галльським повір'ям, конвалії, зірвані в ніч на 1 травня, мають чудодійнусилу й приносять щастя. Пізніше християнськімісіонери переконували, що квіти конвалії – то сльози Богородиці. Як там не було б, а на сьогоднібукетик цихквітів став для французів символом весни, кохання і просто приязного ставлення.

Можливо, люди, які вже знайшли себе в житті, які мають сім`ю і дім, зможуть обійтися без весняних свят. Але молодь – ні! Їй вони потрібні як повітря, аби ожити після довгої зими, розквітнути, розправити крила...

 

Переглядів: 387 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: