Головна » 2019 » Лютий » 20 » «ПЕРВОЦВІТИ» - ПЕРШІ ПОСМІШКИ ВЕСНИ!
14:07
«ПЕРВОЦВІТИ» - ПЕРШІ ПОСМІШКИ ВЕСНИ!

Перші квіти після тривалої зими приносять величезну втіху для душі. Прогулянка до лісу ранньою весною – просто спокуса. Руки так і тягнуться до квітів, але не поспішайте рвати це чудо!

При збиранні первоцвітів ми з вами не задумуємося якої шкоди завдаємо природі, а саме не даємо можливості рослинам утворити насіння. Ні сніг, ні морози не знищують ці добре пристосовані рослини. Кожна зірвана стебелина з трьома первоцвітами несе за собою знищення 45 – 60 насінин. Поступово наші ліси втрачають велику кількість цих чудових безцінних дарунків природи, серед яких первоцвіт весняний, підсніжник білосніжний, пролісок, сон-трава, конвалія, медунка, білоцвіт весняний, мати-й-мачуха, горицвіт весняний. Нині деякі види належать до категорії рідкісних і зникаючих рослин та занесені до Червоної книги – сон великий, сон розкритий, горицвіт весняний, первоцвіт дібровний, білоцвіт весняний. До того ж ушкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, повністю нівечаться рослини. Торгівля первоцвітами (як продаж так і купівля) є порушенням законів України « Про Червону книгу України», «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього середовища України» та правил торгівлі. За торгівлю первоцвітами порушників очікує адміністративна відповідальність у формі штрафів та стягнення збитків (в перерахунку на кожну рослину), передбачений статтями 88, 159 та 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Пам’ятаймо, що первоцвіти занесені до Червоної книги України, а зірвані квіти не принесуть насолоди, хіба що смуток, бо швидко зів’януть. Мертві первоцвіти не можуть служити символом радості і прикрашати свято. Таку роль вони можуть відіграти лише будучи живими у природному середовищі. Тож давайте берегти нашу природу.

Джерело:

http://soklis.com.ua/no_cache/novini/novina/article/pervocviti-pershi-posmishki-vesni.html

Переглядів: 394 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: