Головна » 2013 » Листопад » 25 » Полювання на хутрових звірів
10:10
Полювання на хутрових звірів

На території Компаніївського району Кіровоградської області з 24 листопада 2013 року по 26 січня 2014 року буде проводитись полювання на хутрових звірів: зайців, лисиць, вовків. Полювання на зайця -  справа цікава. Дозволяється багато пересуватися, долучати до пошуку тварини всю увагу , адже зайця можна легко втратити з поля зору.

Та навіть тоді коли тварина зовсім поряд «вухань» може просто мирно спати у своїй лежанці, яка ховає тварину лише частково. Тим не менше побачити такого зайця майже не можливо, якщо він сам не почне тікати. Полюють на зайців часто групою. Якщо полюєш один – рухатись краще зигзагами: тварина, яка сховалася, помітивши ваше віддалення швидко потрапляє на очі, проте на цьому полювання ще не розпочинається. Полювати, за сучасними вимогами, на зайців можна лише один день на тиждень – у неділю. Решту часу (навіть якщо він у вас вільний) доведеться чекати. Ну і, зрозуміло, оскільки легальне полювання багатьом не по кишені,  зростає і нелегальний відстріл, браконьєрство. Далі – проблема породжує проблему: популяція тварин  скорочується, для легальних мисливців зростають вимоги до правил полювання , дорожчають дозволи на полювання.

Полювання на зайця-русака, єнотовидного собаку та лисицю проводиться за відстрільними картками, що видаються користувачами мисливських угідь, у межах установленої пропускної спроможності.

Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем один заєць, єнотовидного собаку та лисиці – не лімітовано.

До полювання допускаються лише ті мисливці які мають документи на право полювання передбачені статтею 14 ЗУ «Про мисливське господарство та полювання».

Доводимо до відома мисливців, що за порушення правил полювання чинним законодавством передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з можливою конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю правопорушника та незаконно добутих об’єктів тваринного світу, при грубому порушенню відповідальність зростає, розмір штрафу до 120  ( 2040 грн.) неоподаткованих мінімумів доходів громадян або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, а в деяких випадків настання кримінальної відповідальності. Транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього фактору в контрольній картці обліку добутої дичини тягне за собою накладення штрафу на громадян від 102 до  1020 грн.  і накладення штрафу на посадових осіб від 510 – 1530 грн. За незаконно добутих тварин  порушник має сплатити збитки згідно з Таксами для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання затверджених Наказом Мін природи України та Держкомлісгоспу України від 18.07.2007 року № 332/262, а саме за одну особину: куниця лісова та кам’яна 1500 грн.; ондатра – 1000 грн.; заяць-русак – 500 грн.; тхір лісовий – 500грн.; білка - 100грн.; козуля – 8000 грн.; кабан – 10000грн.

Нагадуєм мисливцям які мають власну вогнепальну автоматичну зброю що при полюванні повинно бути не більше двох заряджених патронів, якщо перевищує згадану кількість, на час перевірки , то буде складений адмін. протокол. При використанні  мисливських собак при полюванні  повинен бути паспорт на дану мисливську собаку ,а також статтею  20 ч.4  заборонено відстріл звірів з підїзду на автотранспорті.

 

Районний мисливствознавець  Компаніївського району О.В.Дроговоз

Переглядів: 534 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: