Головна » 2021 » Березень » 4 » Пожежний модуль до роботи готовий
12:33
Пожежний модуль до роботи готовий

Проблема охорони лісів від пожеж – одна з найскладніших, яку доводиться щорічно вирішувати працівникам Кіровоградського лісництва, хвойні лісові масиви якого знаходяться в оточенні обласного центру – міста Кропивницького.

Для швидкої ліквідації лісових пожеж на первинній стадії загорання незамінним в умовах Кіровоградського лісництва є його  власний малий лісопожежний комплекс (МЛПК-0,7-7) на базі автомобіля УАЗ з об’ємом цистерни 700л. Модуль в минулі роки зарекомендував себе на практиці дуже добре. Він швидкий, маневрений, проїзжає по лісових дорогах там, де великий пожежний автомобіль   служби МНС проїхати не може. З використанням  модуля лісовій охороні в пожежонебезпечний період значно легше вдається утримувати ситуацію у лісовому фонді під контролем.

Закріплений в Кіровоградському лісництві автомобіль УАЗ з модулем за досвідченим висококваліфікованим водієм Леонідом Шевченком. Ще в лютому місяці Леонід Миколайович провів технічне обслуговування автомобіля і підготував модуль до роботи. Сьогодні він демонстрував  готовність до роботи модуля директору Компаніївського лісгоспу Олександру Слюсаренку. Лісничий Кіровоградського лісництва Сергій Панчак, в свою чергу, доповів керівнику підприємства: «До нового сезону боротьби з лісовими пожежами працівники лісової охорони Кіровоградського лісництва  готові».

Прес-служба «ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 204 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: