Головна » 2021 » Березень » 4 » Примінення вологонакопичувачів – вимога часу
12:27
Примінення вологонакопичувачів – вимога часу
З кожним роком технології лісовирощування удосконалюються, зокрема, із застосуванням вологонакопичувачів та стимуляторів росту.
Щоб досягти максимально можливої приживлюваності лісових культур лісівники державного підприємства «Компаніївське лісове господарство» в останні роки ввели в практику примінення вологонакопичувачів (гідрогелей).
У цьому році, як і раніше, Компаніївський лісгосп закупив для весняної посадки вологонакопичувачі. Порошок працівники лісництв розводитимуть відповідною кількістю води для утворення  гелеподібної суміші, до якої занурюватимуть кореневу систему сіянців перед посадкою у грунт. Таким чином посаджений сіянець отримуватиме ще впродовж декількох місяців таку цінну для цього періоду вологу і тим самим вологонакопичувачі запобігатимуть всиханню молодих культур. А це дуже важливо для приживлюваності лісових культур у нинішні спекотні весняно-літні періоди.
Довідково: У останні три роки завдяки приміненню волого накопичувачів попри  спекотні вегетаційні періоди, лісівникам Компаніївського лісгоспу вдавалось досягати планових показників приживлюваності створених лісових культур.
Прес-служба  ДП «Компаніївський лісгосп»
 
 
Переглядів: 223 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: