Головна » 2019 » Лютий » 25 » Пріоритет у праці – розширене відтворення лісів
15:41
Пріоритет у праці – розширене відтворення лісів

ДП «Компаніївський лісгосп» послідовно та цілеспрямовано працює над забезпеченням розширеного відтворення лісів, тобто створенням нових лісових насаджень в обсягах, що перевищують їх вирубання. Збільшення площ лісових насаджень зони діяльності лісгоспу проводиться в основному за рахунок створення нових захисних лісових насадження на переданих лісгоспу деградованих, малопродуктивних сільськогосподарських землях.

Відтворення лісів у 2018 році проведено на площі 80,7 гектарів, що у 5 разів  перевищує площу суцільних зрубів 2017 року (15,8 га). Садіння і висівання проведено на площі 65,1 гектарів, з яких 61,0 га – лісорозведення. До лісових культур зараховано також 15,6 га лісових насаджень створених шляхом природного поновлення.

 Площа суцільних рубок у лісовому фонді Компаніївського лісгоспу у 2018 році становить 29,6 га. Відтворення лісів у 2019 році заплановано на площі 55,4 га, в тому числі лісовідновлювальні посадки  на зрубах – 3,8 га, лісові культури на прийнятих землях – на площі 27,0 га. Так у поточному році лісгосп має забезпечити розширене відтворення лісів, що у 2 рази перевищуватиме площі минулорічних зрубів.

Забезпечуючи щорічно розширене відтворення лісів, працівники Компаніївського лісового господарства безперервно збільшують лісистість територій, зберігають і підвищують корисні властивості лісів і тим самим покращують екологічний стан довкілля Компаніївського, Кіровоградського і Новгородківського районів.

 

Сергій Леонтьєв,

Інженер лісових культур ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 355 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: