Головна » 2017 » Березень » 30 » Профспілкова конференція компаніївських лісівників
08:14
Профспілкова конференція компаніївських лісівників

29 березня відбулась профспілкова конференція у ДП «Компаніївський лісгосп». У її роботі взяли участь начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко та голова обласної галузевої профспілки Марина Слюсарова. Присутні обговорили виконання колективного договору підприємства за 2016 рік.

Доповів про виконання лісівниками основних лісогосподарських завдань директор лісгоспу Олександр Слюсаренко. Зокрема, працівники підприємства створили 69,6 га лісових насаджень, виростили 602 тис.шт. стандартного посадкового матеріалу, заготовили 1446 кг лісового насіння, провели осінню підготовку грунту під посадку захисних лісових насаджень 2017 року на площі 30 га.

Голова первинної профспілкової організації Ірина Артем’єва підбила підсумки роботи профспілки у минулому році, інформувала про соціальний захист працюючих.

На підприємстві працює 65 штатних працівників. Середньомісячна заробітна плата станом на 1 січня 2017 р. становила 3 099 грн., що на 16% менше минулого року в зв’язку з відсутністю бюджетного фінансування. Проводяться виплати за вислугу років, до державних свят, одноразова виплата при наданні щорічної відпустки. Квартальні премії та річні в 2016 році не нараховувались. У той же час заборгованості по заробітній платі не було. Упродовж минулого року 50 працівників перебували у відпустці без збереження заробітної плати в кількості 259 календарних днів.

Постановою конференції роботу адміністрації та профкому по виконанню умов колективного договору визнали задовільною. Пріоритетним завданням на наступні періоди учасники конференції визначили поліпшення умов праці та добробуту членів трудового колективу.

Представники трудового колективу порушували болюче питання відсутності бюджетного фінансування на виконання першочергових задач: охорони й захисту лісів від пожеж, самовільних рубок та шкідників, створення захисних насаджень. Без нього робота степового лісгоспу під великою загрозою, а працівники разом із сім’ями можуть опинитися в критичному становищі.

Лісівники сподіваються, що вихід з даної ситуації буде знайдено і ліс залишатиметься зеленим екологічним щитом степового регіону, а соціальний захист працівників лісового господарства буде на достойному рівні.

 

Переглядів: 387 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: