Головна » 2014 » Листопад » 3 » Робота шкільного лісництва
15:11
Робота шкільного лісництва

22 жовтня учні шкільного лісництва  « Зелена Планета» Компаніївської ЗОШ  І-ІІІ ст. з  керівником Полтавець С.В. завітали на допомогу у Компаніївське лісництво.

Діти підготували ділянку (перекопали ,заволочили) та посіяли частину насіння калини звичайної. Другу частину в якості експеримента вирішили стратифікувати .Спочатку  за допомогою слабкого розчину марганцю обеззаразили ємкість з  піском ,потім засипали   туда насіння калини звичайної  та поставили на зиму в приміщення з середньодобовою  температурою +3°+5°С. Калина буде стратифікуватися 6 місяців, потім можно буде висівати в відкритий грунт, також висіяли насіння власно зібраного каштана кінського.

 Діти перетерли  насіння клена – явора (яке самі назбирали  в лісі )та забрали його з собою, щоб посіяти та спостерігати за ним власноруч.

Під час  фенологічних спостережень в лісі  учні набрали стручків гледичії трьох колючкової  для подальшого вивчення в  шкільному лісництві . Юним лісівникам  сподобалося дізнаватися нове, власними силами виконувати  роботу  яку роблять працівники лісництва. Отримали насолоду й від прогулянки по осінньому лісі .

 Майстер лісу Балабушка Н.В.

Переглядів: 515 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: