Головна » 2020 » Березень » 23 » Шановні громадяни! Бережіть ліс від вогню та засмічення!
10:16
Шановні громадяни! Бережіть ліс від вогню та засмічення!

Державна лісова охорона  звертається до жителів області із настійливим проханням не допускати самовільних палів сухої рослинності поруч із лісами та лісосмугами та бути максимально обережними з вогнем у зелених насадженнях.

Спалювання сухої рослинності призводить до забруднення повітря продуктами горіння, пошкодження лісосмуг та лісів, унікальної заповідної рослинності, завдає значної шкоди якісному стану ґрунтів. Пали трави послаблюють ріст рослин. Під час спалювання гинуть багато комах та їх личинки. Пожежі викликають загибель кладок і місць гніздування птахів, які живуть на землі. При підпалах трави гине також вся корисна мікрофлора ґрунту, в тому числі і та, яка допомагає рослинам протистояти хворобам.

Шановні земляки, перебуваючи у лісових насадженнях, будьте обережні в поводженні з вогнем і  дотримуйтесь Правил пожежної безпеки. Не розпалюйте вогнища в непристосованих для цього місцях, не кидайте недопалки, сірники та пляшки, не дозволяйте дітям гратися з вогнем. При виявленні пожежі у лісі необхідно терміново повідомити про це за тел.: (0522) 22-06-03 або 101.

Перебуваючи у лісовому насадженні,  дотримуйтесь елементарної культури поведінки та оберігайте цей безцінний природний скарб від засмічення.

Джерело:

http://lis-kr.gov.ua/news/view/item/18.03.2020-shanovni-gromadyani-berezhit-lis-vid-vognyu-ta-zasmichennya

Переглядів: 259 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: