Головна » 2018 » Жовтень » 8 » Сьогодні ми маємо показувати громадськості, що таке робота в лісі. Минули часи замовчуваності, - Володимир Бондар
08:22
Сьогодні ми маємо показувати громадськості, що таке робота в лісі. Минули часи замовчуваності, - Володимир Бондар

4 жовтня в Івано-Франківську розпочала свою роботу Міжнародна науково-практична конференція «Основні проблеми й тенденції розвитку лісового господарства в Українських Карпатах». Участь у відкритті конференції взяв заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар.

Після цього він відвідав з робочим візитом Долинщину.

На державному підприємстві «Вигодський лісгосп» Володимир Бондар разом з головою районної ради Іваном Данилівим, головою райдержадміністрації Юрієм Мазуром, директором підприємства Олександром Матусевичем, головою Вигодської селищної ради Ярославом Наумом та працівники лісової галузі Долинщини й Болехівщини обговорили низку питань у роботі лісового господарства.

Олександр Матусевич презентував короткометражний фільм про ліси й лісництва Долинщини.

У свою чергу, заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар подякував керівництву Долинського району за співпрацю в сфері збереження лісової промисловості. Він наголосив, що своїми рішеннями районна рада висловлює неабияку підтримку лісовому господарству та деревообробній галузі України.

«Лісівникам є чим пишатися, але здобутки галузі бачать і розуміють тільки лісівники, а громадськість, влада не звертають уваги на щоденну кропітку працю лісівників. Це є наслідком того, що лісівники довго були замкнені у своїй системі. Левова частка роботи лісового господарства зараз для суспільства незрозуміла. Ситуація, яка сьогодні склалася навколо галузі показує, що виконувати добре свою роботу мало. Потрібно вміти правильно інформувати про свою діяльність громадськість і суспільство загалом. Адже люди мало знають про системну роботу лісівника», - підкреслив заступник Голови Держлісагентства.

Також Володимир Бондар зупинився на прийнятті народними депутатами Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств», яким внесена поправка, що передбачає земельний податок на всі лісові землі України, зазначивши, що закон важливий для фермерів, але нищівний для лісогосподарської галузі. На завершення він подякував представникам місцевої влади за те, що прислухались до рекомендацій лісівників та знизили ставки податку на лісові землі, а також, що підтримують розвиток лісового господарства на Долинщині.

Нагадаємо, що недавно в Долинській районній раді відбулось розширене засідання постійної комісії районної ради з питань екології, використання земельних ресурсів, ведення лісового господарства та розвитку туризму. Проведення засідання було зумовлено прийняттям 10 липня цього року Верховною Радою України Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств», яким внесена поправка, що передбачає земельний податок на всі лісові землі України.

Постійна комісія вирішила рекомендувати органам місцевого самоврядування району переглянути прийняті рішення щодо встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2018–2019 роки. При цьому, врахувавши пропозиції Вигодського лісгоспу та Асоціації деревообробних підприємств Прикарпаття, встановити ставку податку в розмірі 0,1% від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області. Сільські ради прислухались до рекомендаційного рішення комісії районної ради та знизили ставки податку на лісові землі.

Під час зустрічі з заступником Голови Державного агентства лісових ресурсів голова районної ради Іван Данилів подякував гостям за візит та наголосив на тому, що в Долинському районі влада є своєрідним містком між громадою та лісівниками, адже в складі ради є шість депутатів – представників цієї сфери діяльності. Районна рада та районна державна адміністрація й надалі робитиме все, щоб лісова галузь Долинщини розвивалась.

Окрім того, заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар наголосив на важливості співпраці із засобами масової інформації та висвітленні діяльності в соціальних мережах. Адже люди повинні знати про нелегку працю лісівників. Йдеться не лише про керівників підприємств, а й про тих робочих, які ведуть господарство та виконують важку роботу в лісах. «Сьогодні ми маємо показувати громадськості, що таке робота в лісі. Минули часи замовчуваності» – наголосив Володимир Бондар.

За інформацією Долинської РДА, Івано-Франківського ОУЛМГ.

 

Переглядів: 345 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: