Головна » 2020 » Квітень » 13 » Спалювання сухої рослинності небезпечне для природи та людей
08:39
Спалювання сухої рослинності небезпечне для природи та людей

В останній час основною причиною пожеж у лісах стало спалювання сухої рослинності. Населення навмисне випалює минулорічну стерню та побутове сміття. Водночас такі бездумні вчинки завдають непоправної шкоди природі та згубно впливають на здоров'я людей.  

Кіровоградське обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує, що спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости в серйозне загоряння лісу. В суху вітряну погоду пожежу важко локалізувати, вогонь поширюється зі значною швидкістю, знищуючи на своєму шляху все живе. Лісова охорона закликає громадян не нашкодити зеленому світу. 

Шановні жителі Кіровоградщини! Будьте вкрай обережними при поводженні з вогнем на прилеглих до лісів територіях: не паліть на присадибних ділянках суху траву, не спалюйте сміття, не викидайте на узбіччя доріг сірники та недопалки, їдучи в транспорті. 

Крім того пам’ятайте, що порушення правил пожежної небезпеки в лісових насадженнях тягне за собою накладення адміністративного штрафу: на громадян  у розмірі від 85 до 255 гривень, на посадових осіб – від 255 до 850 гривень. 

Нагадуємо, що випалювання сухої рослинності заборонене, за це існує покарання. Відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення  випалювання стерні, луків, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення тягне за собою накладення штрафу на громадян від 170 до 340 гривень і на посадових осіб - від 850 до 1190 гривень. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, каратимуться штрафом від 340 до 680 грн. - на громадян і від 1190 до 1700 грн. - на посадових осіб. 

Громадяни, будьте обережні при поводженні з вогнем! Дбайте про чистоту своїх господарств так, щоб не постраждали навколишнє середовище і створені лісівниками зелені насадження. Ліси - наше спільне благо і спільна відповідальність. 

 http://lis-kr.gov.ua/news/view/item/9.04.2020-spalyuvannya-suhoi-roslinnosti-nebezpechne-dlya-prirodi-ta-lyudej

Переглядів: 251 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: