Головна » 2013 » Червень » 13 » Спільне звернення до жителів області
09:35
Спільне звернення до жителів області

Бережіть ліс від вогню!

 Є безліч привабливих куточків для відпочинку. І один з них – ліс. Проте, як свідчить стан галявин, пришляхових територій, так званих зон відпочинку, люди не часто замислюються над тим, що і лісу потрібно відпочивати. Відпочивати від самих людей, котрі своїми безвідповідальними вчинками завдають лісовим насадженням найбільшої шкоди. Як відомо, ворог лісу номер один – це вогонь. Та тільки сім-вісім відсотків лісових пожеж результат природних явищ (блискавки, самозаймання сухої рослинності під час тривалого періоду сухої та спекотної погоди); у дев’яноста - винна людина. Гори сміття, залишені вогнища, легковажно кинутий сірник чи недопалок – такою нерідко є «вдячність» за відпочинок на лоні природи. Непоправної шкоди завдає і безконтрольне випалювання сухої рослинності, спалювання сміття, адже досить подути легенькому вітерцю - і вогонь за лічені хвилини поширюється на значні території, знищуючи при цьому все живе.

Тому звертаємось до вас із настійним проханням не порушувати обмеження щодо в’їзду до лісових насаджень у період найвищого класу пожежної небезпеки, який оголошується найспекотнішої пори року.

В іншому разі,  відпочиваючи у лісі, розпалюйте вогонь лише у дозволених місцях,  не забувайте правильно облаштовувати місце для багаття. Бажано це робити біля річки чи будь-якої водойми, на відкритих галявинах, де немає хвойного молодняку, сухого гілля, хвойної, трав'яної чи листяної підстилки. Не ламайте кущів та гілок дерев. Багаття не повинно бути великим: полум’я може пошкодити рослинність, викликати лісову пожежу. Після відпочинку ретельно загасіть багаття, поливши його водою, та засипте ямку землею. Землю потрібно щільно притоптати ногами. Органічні рештки закопайте у лісі, а використані пластикові пакети та пляшки, порожній скляний посуд заберіть із собою і викиньте на смітник.

Будьте бережливі у ставленні до лісу і не забувайте про власну безпеку.

 

Начальник У ДСНС України

у Кіровоградській області

генерал-майор служби цивільного захисту

Віктор ФЕДОРЧАК

Начальник Кіровоградського

обласного управління лісового

та мисливського господарства

Наталія РЕВЕНКО

 


 

 

Переглядів: 520 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: