Головна » 2013 » Травень » 22 » Спільні навчання лісівників та рятувальників МНС з гасіння лісових пожеж
17:20
Спільні навчання лісівників та рятувальників МНС з гасіння лісових пожеж

Виростити ліс – це велика й клопітка праця багатьох людей, і шкода, коли її зведе нанівець необережно кинутий недопалок цигарки або запалений сірник.

Лісові пожежі дуже небезпечні. Вони пошкоджують або повністю знищують ліс разом з підліском і ґрунтовим покривом на великих площах. Лісові пожежі здебільшого виникають у хвойних лісах, особливо влітку. Однією з головних причин їх є ї недбале поводження людей з вогнем у лісі: залишення непогашених вогнищ, недокурків, сірників, тліючих мисливських пижів. І понад 80% пожеж — результат необережного поводження з вогнем у лісі.        

                                 

Для перевірки щодо готовності до ліквідації лісових пожеж 16 травня  2013 року Державне підприємство «Компаніївське лісове господарство»  разом з Компаніївським РВ УМНС України в Кіровоградській області провели спільне пожежно-практичне навчання по гасінню умовної лісової пожежі. На навчанні  відпрацьовано кілька методів гасіння пожежі – за допомогою ранцевих вогнегасників, пожежних автомобілів, оборювання крайки пожежі трактором.


              Після завершення всіх операцій з гасіння умовної пожежі проведено глибокий аналіз тактичних навчань.    

 

Лісничий Компаніївського лісництва С.М.Галушка

 

Переглядів: 516 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: