Головна » 2020 » Квітень » 29 » Стан здоров`я наших лісів
08:08
Стан здоров`я наших лісів

Важливим напрямком  лісогосподарської діяльності Компаніївського лісгоспу є захист лісів від шкідників та хвороб.

    Захист лісів від шкідників та хвороб забезпечується шляхом систематичного спостереження за їх станом, своєчасним виявленням  осередків шкідників та хвороб та здійснення вчасних профілактичних заходів їх ліквідації. Для такої боротьби застосовуються біологічні та лісогосподарські заходи.

      Заходи боротьби переважно профілактичні: лісогосподарські заходи, що підвищують біологічну стійкість насаджень (створення змішаних культур з підліском, підбір порід відповідно до місцевих кліматичних і ґрунтових умов, стійких до хвороб і шкідників, правильний вибір системи рубок, дотримання санітарних правил і т.д.), своєчасне очищення місць рубок від порубкових залишків та ін.

      Масові розмноження шкідників та хвороб лісу залежать від життєздатності дерев, насаджень і їх санітарного стану.

Працівниками лісової охорони Компаніївського лісгоспу  спільно з спеціалістами ДСЛП «Херсонлісозахист» систематично проводяться обстеження лісових масивів з подальшою інвентаризацією шкідників та хвороб  лісу та призначення профілактичних заходів на оздоровлення насадження. На 2020 рік було обстежено та призначено санітарних рубок на площі 132,3га, з них санітарно- вибіркових 122,7га та санітарно- суцільних 9,6га.

Ольга Артеменко,

Інженер лісового господарства

Переглядів: 249 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: