Головна » 2021 » Березень » 1 » Там де поважають лісівників, там і до лісу ставляться бережно
15:57
Там де поважають лісівників, там і до лісу ставляться бережно

Лісова охорона Кіровоградського лісництва постійно патрулює лісові масиви від порушників лісового й мисливського законодавства.

Великий досвід в  охороні лісів має майстер лісу  обходу №4 Кіровоградського лісництва Микола Котенко. Сьогодні його обхід – це 248,9 гектари лісових масивів, в тому числі і заповідне урочище «Сарганівcький ліс» площею 10 га.  Обхід непростий, бо він не суцільний, а ліси досить розкидані територіально.  За свій понад тридцятилітній стаж роботи у лісовому господарстві Микола Костянтинович накопичив величезний досвід, тож добре знає важливі секрети лісівничої справи, характерні для тієї чи іншої місцевості, щоденно він долає кілометри лісових стежок, охороняючи ввірені йому лісові масиви. У своєму обході він знає кожну місцину і кожне дерево.

Зима у його лісових володіннях пройшла без пригод, фактів лісопорушень не зафіксовано.

Наразі, коли сходить сніжний покрив, майстер лісу Котенко розпочав свою весняну ревізію обходу, а разом з тим активізував спілкування з місцевим населенням в плані підвищення самосвідомості людей з питань боротьби з незаконними порубками, засміченням лісів та забрудненням побутовими відходами. Місцеві жителі поважають майстра лісу Котенка  і з пошаною відносяться до лісівничої праці. Налагоджена  профілактична робота майстра лісу Котенка з мешканцями регіону позитивно впливає на благополучну ситуацію  в його обході з охороною лісів від незаконних рубок  та їх засмічення, а його досвід в цій справі є прикладом для молодого покоління лісоохоронців.

 

Прес-служба ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 160 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: