Головна » 2021 » Червень » 30 » У Кропивницькому лісництві активно проводиться догляди за лісовими культурами на зрубах
21:08
У Кропивницькому лісництві активно проводиться догляди за лісовими культурами на зрубах

 

Основна мета доглядів за лісовими культурами – створення умов для росту головних лісоутворюючих порід, покращення водного та температурного режиму, усунення негативного впливу трав’янистої рослинності та другорядних порід,  сприяння інтенсивнішому росту лісових культур, особливо в перші роки.

У Кропивницькому лісництві  агротехнічних доглядів потребують лісові культури на зрубах останніх років створення на загальній площі 16,3 га. У перші роки вирощування лісових культур на зрубах в лісництві проводимо

 3-4кратний ручний догляд, щоб постійно обабіч рядів головної породи  (дуба, ясеня) ґрунт був у зрихленому стані. На нерозкорчованих зрубах в міжряддях лісових культур трав'яну рослинність і поросль деревних порід скошуємо ранцевим агрегатом типу "Сікор".

Цьогорічний дощовий червень сприяв швидкому забур’яненню площ лісових культур, тому ми  вимушені збільшувати  кратність доглядів. На даний час активно проводиться догляд за лісовими культурами на зрубах минулого року. Станом на 30 червня в Кропивницькому лісництві проведено річний план доглядів за лісовими культурами на площі 20,5 га, у переведенні на однократний догляд. 

 

Сергій Панчак,

лісничий Кропивницького лісництва

Переглядів: 140 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: