Головна » 2017 » Червень » 6 » У лісах порушено місячник тиші
14:47
У лісах порушено місячник тиші

Згідно Закону України "Про охорону тваринного світу" з 1 квітня по 15 червня є періодом тиші та спокою. Це період масового розмноження диких тварин та птахів. Всіх осіб, які у цей період перебувають у лісовому масиві повинні дотримуватися правил поводженні у лісі, не галасувати, не стріляти та не розводити вогнища, що може призвести до лісової пожежі і загибелі тварин,

У лісових, польових та водно-болотних угіддях, де виводиться звір, гніздиться перната дичина перебування людей має бути максимально обмежене. З метою збільшення чисельності фауни, з настанням масового гніздування птахів та народженням потомства у звірів, працівниками лісових та мисливських господарств ведеться інтенсивна робота по охороні ділянок мисливських угідь, де виводиться молодняка дичини.

Немаловажний фактор, який суттєво впливає на кількість дичини та її відновлення є спокій і тиша в місцях її розмноження. Але трапляються випадки порушень. В с.Лозовотка Компаніївського району двома громадянами було порушено дану заборону. Порушники випустили своїх мисливських собак в лісовий масив, що заборонено в даний період, цими діями було порушено ст.12 ЗУ «Про мисливське господарство та полювання» , ст. 85 ч.1 КУпАП України. На даних осіб було складено адмін.протоколи Кіровоградською екологічною інспекцією та накладено адміністративний штраф.

Переглядів: 417 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: