Головна » 2020 » Квітень » 6 » У лісогосподарських підприємствах Кіровоградщини лісопосадкові роботи повністю виконано й завершено
15:01
У лісогосподарських підприємствах Кіровоградщини лісопосадкові роботи повністю виконано й завершено

Станом на 3 квітня у лісогосподарських підприємствах Кіровоградської області повністю виконано й завершено лісопосадкові роботи. Протягом літа проводитимуться догляди за створеними лісовими культурами.

Із запланованих на нинішній рік 313 га шляхом лісовідновлення на території лісництв було створено 159 га лісів. Площа під захисними насадженнями становила 114 га. На решті площ заліснення відбуватиметься восени.

За час проведення лісокультурної кампанії в області висаджено мільйон штук сіянців лісоутворюючих порід (це дуб, ясен, клен тощо). З урахуванням об’ємів осінньої посадки лісівники виконають посадку 1,2 мільйона сіянців.

Працівниками лісництв здійснено доповнення лісових культур на площі 395 га. Насіння в розсадниках і коробах висіяно на площі 0,37 га. Промислові плантації новорічних ялинок створено на 14,1 га.

Ведеться робота з вирощування посадкового матеріалу для озеленення населених пунктів, соціальних об’єктів та приватних садиб. Перелік декоративних рослин, які пропонують лісівники Кіровоградщини, представлений багатоманітністю видів та форм.

Нині реалізовано 8,7 тисячі штук декоративних саджанців на суму 825 тисяч гривень.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 233 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: