Головна » 2019 » Березень » 15 » В Компаніївському районі лісівники висадять понад 44 тисячі дерев та чагарників на площу, де лісу раніше не було.
15:50
В Компаніївському районі лісівники висадять понад 44 тисячі дерев та чагарників на площу, де лісу раніше не було.

Лісівники з нетерпінням чекають березневого тепла, щоб розпочати  лісопосадкові роботи. Колектив Компаніївського лісництва планує  нинішньої весни висадити понад 44 тисячі дерев і чагарників на ділянці площею в 10 гектарів, де лісу раніше не було. Лісорозведення будемо проводити заздалегідь вирощеним посадковим матеріалом.

У лісорозсаднику маємо понад 200 тис. штук стандартних сіянців лісоутворюючих порід дерев і чагарників. Для забезпечення власним посадковим матеріалом лісорозведення у наступному році в посівне відділення розсадника буде  висіяно 150 кг насіння 10 лісових порід (акація, дуб, клен татарський, клен явір, ясен та ін.) Крім того, в шкілку декоративних порід висадимо на дорощування 300 штук сіянців берези, липи, форзиції, самшиту і закладемо плантацію новорічних сосен на площі 1,0 гектар.

Сьогодні механізатори налагоджують техніку та інвентар, а робітники приступили до викопки садивного матеріалу із лісорозсадника. Колектив лісництва готовий в стислі строки виконати всі лісокультурні роботи в лісі та в лісорозсаднику.

Сергій Галушка,

лісничий Компаніївського лісництва

 

Переглядів: 332 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: