Головна » 2019 » Березень » 19 » В Міжнародний день лісів стартує акція «Майбутнє лісу у твоїх руках»
15:13
В Міжнародний день лісів стартує акція «Майбутнє лісу у твоїх руках»

В Міжнародний день лісів,  21 березня, щороку фахівці з усього світу обговорюють користь лісу, товарів та послуг, отриманих з лісу. Люди мають можливість  дізнатися про невиснажливе використання лісових ресурсів (без завдання шкоди лісовим екосистемам) з метою їх збереження для майбутніх поколінь.

В Україні в цей день стартує акція Держлісагентства «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка триватиме  по 21 квітня (День Довкілля). Під час проведення заходів Акції усі бажаючі отримують додаткову можливість ознайомитися з особливостями ведення лісового господарства та особисто долучитися до процесу садіння дерев.

У рамках Акції у ДП «Компаніївський лісгосп» запланована посадка лісів за участі громадськості та учнівської молоді на площі 1,9 га де буде висаджено понад 9 тис. шт. дерев та чагарників лісових порід.

У лісорозсадники буде  висіяно 150 кг насіння 10 лісових порід, в шкілку декоративних порід планується висадити 300 штук сіянців берези, липи, форзиції, самшиту та ін. Крім того, буде закладемо плантацію новорічних сосен на площі 3,2 гектара. Лісова охорона розвісить в лісах 250 шпаківень. Лісівники проводитимуть пізнавальні заходи (екскурсії, тематичні зустрічі ) на природоохоронну тематику для учнів шкільних лісництв та школярів молодших класів та конкурси для шкільної молоді на кращий малюнок і твір за темою «Людина і ліс»

Компаніївські лісівники  запрошують земляків долучитись до заходів Акції і посадити своє дерево! Разом подбаємо про зелені легені рідного краю!

 

Володимир Вовк,

головний лісничий ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 311 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: