Головна » 2017 » Серпень » 30 » В обласному управлінні відбулося засідання колегії
08:42
В обласному управлінні відбулося засідання колегії

29 квітня, в обласному управлінні лісового та мисливського господарства під головуванням начальника управління Наталії Ревенко відбулося засідання колегії.

Про здійснення рубок формування і оздоровлення лісів  доповів перший заступник начальника управління Олег Середюк, який зазначив, що нинішнього року державними лісогосподарськими підприємствами проведено санітарно-оздоровчі заходи на площі 1482 га, у тому числі рубки догляду – на площі 822 га, санітарні рубки на площі 620 га, лісовідновні - на площі 39 га. 

 З початку пожежо-небезпечного періоду в підвідомчих лісах виникло шість випадків низових пожеж на площі 2,85 га. Під час виконання заходів з охорони лісу від пожеж створено 566 км мінералізованих смуг та проведено догляд за ними протяжністю 3140 км. Здійснено 1073 рейди по охороні лісу від пожеж та виявленню порушників Правил пожежної безпеки, під час яких до адміністративної відповідальності притягнено двох осіб.

 Колегія розглянула питання щодо рекреаційної діяльності підприємств. На території лісового фонду діє 66 рекреаційних пунктів та місць відпочинку. Три з них облаштовано протягом 2017 року в Компаніївському та Чорноліському лісгоспах. У цілому місця лісової рекреації перебувають у задовільному стані і мають належне естетичне оформлення, деяким з них  потрібно приділити більше уваги для поліпшення зовнішнього вигляду. Адже, підкреслила Наталія Ревенко, місця відпочинку повинні бути зручними для відпочивальників, відповідно буде віддача для лісогосподарських  підприємств, які несуть витрати на облаштування цих пунктів.

У ході засідання розглядалося питання про соціальний захист працівників та ветеранів лісової галузі.

Голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства Марина Слюсарова акцентувала увагу на відсутності травматизму в лісгоспах, що свідчить про створення безпечних і нешкідливих умов праці.

 Порівняно з минулим роком підвищилась заробітна плата працівників лісового господарства, однак нагальною проблемою є відчутна диференціація зарплати серед підприємств лісостепової і степової зон. Разом з тим завдяки власній господарській діяльності лісгоспів не виникає затримок з її виплатою.

 Доповідач інформувала про літній відпочинок та оздоровлення лісівників та їхніх дітей, виплати працівникам, передбачені колективними договорами, соціальний захист пенсіонерів та ветеранів галузі.

Підсумовуючи, Наталія Ревенко наголосила на посиленій охороні лісових масивів від пожеж, охороні мисливського фонду та захисті лісів від самовільних рубок.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 359 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: