Головна » 2021 » Березень » 25 » Відбулась конференція трудового колективу ДП «Компаніївський лісгосп»
12:28
Відбулась конференція трудового колективу ДП «Компаніївський лісгосп»

На своєму зібранні лісівники Компаніївщини розглянули питання виконання двосторонніх зобов’язань по колективному договору між адміністрацією підприємства та первинною профспілковою організацією за 2020 рік та уклали новий колдоговір на 2021-2025 роки.

Директор підприємства Олександр Слюсаренко звітував про виконання виробничих показників за звітний період. Працюючи в умовах жорсткої економії, колектив підприємства забезпечив виконання усіх планових завдань зі створення і вирощування молодих лісів, належний рівень охорони і захисту лісів. Так, у 2020 році Компаніївським лісгоспом на землях державного лісового фонду відновлено 250 га лісів, створено 25.1 га нових захисних лісових насаджень. Відсутність на підприємстві виробничого травматизму підтверджує факт належного рівня роботи з охорони праці. На фінансування заходів з охорони праці в минулому році було спрямовано 52,9 тис. грн. На сьогодні, із-за фінансових труднощів, в лісгоспі ще не вирішена проблема поточного року у нормативному забезпеченні працюючих форменим та спецодягом….незакінчений ремонт адмінприміщення…

Соціальні показники безпосередньо залежать від економічної стабільності підприємства. Чисельність працюючих в лісгоспі - 59 працівників. Головним показником соціального характеру є заробітна плата. Станом на 1 січня 2021 року середньомісячна заробітна плата по Компаніївському лісгоспу становила 6435 грн, а це майже в тричі менша за середній показник по лісовій галузі Кіровоградщини. Реальний стан економіки підприємства не дає можливості забезпечити соціальний захист працівників степового Компаніївського лісгоспу до рівня ресурсних лісгоспів Кіровоградщини

Голова профкому Ірина Артемєва інформувала присутніх про виконання окремих пунктів до чинного колективного договору, що мали соціальну спрямованість: виплату за вислугу років, на честь ювілейних дат, на оздоровлення і лікування, забезпечення працівників спецодягом і засобами індивідуального захисту. На запровадження непередбачених законодавством гарантій і соціально-побутових пільг працівникам підприємства у 2020 році спрямовано 229 тис. грн. Поліпшення соціального захисту працівників Компаніївського лісгоспу обмежує відсутність державної фінансової підтримки галузі.

Ірина Вікторівна повідомила делегатам, що проект нового колективного договору був розроблений на основі нещодавно затвердженої Галузевої угоди на 2021-2025 роки. Зміни які внесені в колективний договір : - збільшені витрати на « Комплекстні заходи поліпшення безпеки праці та соціально- побутових умов» - доданий розділ ІХ « Соціальний діалог» - доданий пункт «Гарантії профспілки» по зобов’язанням підприємства перед профспілкою. Делегати структурних підрозділів висловили свої пропозиції і побажання, зокрема щодо забезпечення форменним одягом працівників лісової охорони, оновлення побутових кімнат . Лісівники степового регіону Кіровоградщини сподіваються на те, що галузева реформа, яка наближається, покращить фінансове забезпечення не ресурсних лісових господарств України, в тому числі і соціальний захист Компаніївських лісівників.

Делегати конференції трудового колективу ДП «Компаніївський лісгосп» схвалили колективний договір на 2021-2025 роки.

Прес-служба ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 212 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: