Головна » 2017 » Червень » 6 » Відбулося засідання колегії Кіровоградського ОУЛМГ
14:57
Відбулося засідання колегії Кіровоградського ОУЛМГ

Актуальні питання ведення лісового господарства обговорили учасники колегії обласного управління лісового та мисливського господарства, засідання якої відбулося на базі ДП «Чорноліський лісгосп» 1 червня під головуванням начальника управління Наталії Ревенко.

Завідувач сектору лісового господарства Лариса Романська доповіла про результати весняної ревізії лісових обходів. За її словами, державною лісовою охороною під час перевірок у період з грудня 2016 року по квітень 2017 року включно виявлено 13 випадків незаконних рубок загальною масою 16,4 куб. м., з них один випадок на невиявленого лісопорушника загальною масою 1 куб. м. Сума шкоди, заподіяної незаконними рубками, становить 93,2 тис. грн, відшкодовано 66,9 тис. грн. 

За підсумками технічного приймання лісових культур і плантацій та посівів у лісових розсадниках навесні нинішнього року на Кіровоградщині відтворено лісів на площі 602,5 га, у т. ч. культур на зрубах 465 га, захисних насаджень 137,5 га, інформувала головний спеціаліст сектору лісового господарства Валентина Роздєльська. Під природне поновлення залишено площу 47,7 га. Висіяно лісового насіння на площі понад 4 га (асортимент видів дерев та чагарників нараховує 30 видів). Закладено плантацій новорічних ялинок на 14,5 га, створено шкілок декоративних саджанців на площі 2 га.

Частка лісових насаджень, які характеризуються добрим і дуже добрим станом якості, становить сто відсотків, відмітила доповідач.

 

Головний спеціаліст облуправління Анатолій Кріпака проаналізував стан охорони праці у лісогосподарських підприємствах. Минулого року лісівники провели значну роботу щодо забезпечення відповідних умов праці, результатом якої стало недопущення смертельних випадків, пожеж у виробничих приміщеннях і аварій на дорогах з участю лісівничих транспортних засобів.

Головний лісничий ДП «Чорноліський лісгосп» Олег Яценко ознайомив колег із заходами, які вживаються з метою контролю за виконанням працівниками лісгоспу посадових обов’язків щодо охорони та захисту лісу, а також для забезпечення безпеки життєдіяльності лісової охорони. Він охарактеризував систему роботи з GPS-маячками та наголосив на користі, яку приносить використання цих пристроїв.

Після пленарної частини учасники колегії побували в ремонтно-транспортному цеху, на лісовому базовому розсаднику, на об’єктах тепличного господарства Богданівського лісництва. Побачене засвідчило високу культуру виробництва на підприємстві.

 

 

Чорноліські лісівники продемонстрували колегам роботу квадрокоптера, який використовується для моніторингу лісових насаджень, раннього виявлення загрози виникнення лісових пожеж, а також для охорони лісу від порушників лісового законодавства та шпилькових насаджень у передноворічний період.

У підсумковому слові начальник обласного управління Наталія Ревенко наголосила на посиленні заходів з охорони лісових масивів від пожеж, забезпеченні належної охорони лісів від незаконних рубок та підвищенні ефективності дій лісової охорони з виявлення і притягнення лісопорушників до відповідальності.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 386 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: