Головна » 2021 » Березень » 22 » Відеоконференція з нагоди Міжнародного дня лісів для школярів Компаніївщини
10:40
Відеоконференція з нагоди Міжнародного дня лісів для школярів Компаніївщини

Напередодні Міжнародного дня лісів т.в.о. головного лісничого ДП «Компаніївський лісгосп»  Ольга Артеменко та керівник шкільного лісництва Світлана Полтавець провели відео конференцію для вихованців шкільного лісництва «Зелена Планета» та гуртка «Екостиль», що діють при КЗ «Компаніївське НВО".

Спікери конференції розповідали учням про те, що Міжнародний день лісів був започаткований 21 березня, за рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй 28 листопада 2012. Щорічно в цей день проводяться  різні заходи щодо підвищення обізнаності людей про важливість всіх видів лісів і дерев за межами лісів на благо нинішнього і майбутніх поколінь. В 2021 році Міжнародний день лісів відзначається під гаслом «Відновлення лісів: шлях до відродження та добробуту». Саме в  цей день 21 березня стартує всеукраїнська акція ініційована Державним агентством лісових ресурсів «Створюємо ліси разом», яка завершиться в День довкілля в квітні.

Головним заходом Акції є посадка дерев і створення нових лісів за широкої участі учнівської молоді, громадськості, представників органів влади та ЗМІ.

За погодніх умов в лісництвах Компаніївського лісгоспу відновлення лісів лісівники спільно з учасниками акції проводитимуть 10 квітня.

Ольга Вікторівна наголосила, що протягом березня-квітня будуть проводитися Дні лісу для школярів та родин, озеленення вулиць, територій закладів освіти, паркових зон селища. Також (якщо не завадятиь карантинні обмеження) заплановані екскурсії для школярів до об’єктів лісового господарства та до весняного лісу. Крім того, здобувачі освіти Компаніївської ОТГ можуть взяти участь у традиційних конкурсах малюнків та творів  на тему"Людина і ліс". Від імені лісівників вона подякувала дітям за активну участь у природничо-екологічних конкурсах, акціях, за практичну допомогу у озелененні нашого селища та посадці лісу.

У форматі діалогу з учнями йшлося про основні функції лісу, його значення для всього живого та про  важливість лісівничої професії.

Також на конференції говорили і про правила поведінки в лісі, особливу увагу звернули на шкоду, яку завдає людина ласу своїми необдуманими вчинками. В першу чергу - це розведення багаття у непризначених для цього місцях, випалювання сухої рослинності та засмічення лісових масивів, в результаті чого утворюються стихійні сміттєзвалища.

Відеоконференція була досить продуктивною та цікавою для вихованців екологічних гуртків. Всім учасникам он-лайн спілкування лісівники запропонували отримати в Компаніївському лісовому господарстві саджанці дерев липи чи берези і посадити своє дерево  задля озеленення  Компаніївської громади.

Прес-служба ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 185 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: