Головна » 2013 » Червень » 25 » ВОГОНЬ - НЕБЕЗПЕКА ДЛЯ ПРИРОДИ
11:05
ВОГОНЬ - НЕБЕЗПЕКА ДЛЯ ПРИРОДИ

Навесні , влітку та й восени ліс по – особливому красивий : яскраві кольори навівають романтичний настрій – хочеться дивитися й дивитися на це природне диво і милуватися лісовими краєвидами.    Але з настанням спекотної погоди люди, забувають про збереження цієї чудової природи і розпалюють вогнища біля самісіньких дерев або на сухій траві. У такі моменти вогонь миттєво знищує цілі лісові масиви. Особливо пожежонебезпечні  дні у лісі починаються ,як правило, у квітні і тривають аж до кінця жовтня.

     З настанням спекотної погоди ДП " Компаніївський лісгосп" проводить низку заходів щодо запобігання виникненню лісових пожеж . Щоденно лісова охорона проводить рейди в лісових масивах по всіх підпорядкованих районах. Створено мінералізовані смуги, проводяться догляди за ними ,встановлені шлагбауми, тимчасово перекрито  непланові дороги шляхом перекопування. Заборонено відвідування лісів населенням та в'їзд транспортних засобів до лісових масивів. Постійно проводяться роз’яснювальні роботи серед населення щодо правил поведінки у пожежонебезпечний період.

Шкода від спалювання листя і сухої трави  дуже велика і небезпечна. При випалюванні трави на присадибних ділянках або стерні на фермерських полях виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, що веде, в свою чергу до знищення диких рослин і тварин. Саме із спалювання стерні на полях починається більшість степових пожеж, вогнище також може перекинутися на лісові масиви.

    Тож шануйте природу ї її безцінні дари , не нехтуйте протипожежними заходами безпеки, особливо під час відпочинку в лісі . Не  випалюйте суху траву – ні на сільгоспугіддях ,ні на пустищах чи обабіч доріг. Весняні вітри миттю роздмухають вогонь і перенесуть його на навколишні лісові насадження . Для створення такої небезпечної загрози природі вистачить і хвилини. Загасити ж пожежу часом не вдається й за добу, а щоб відновити – знадобиться кілька десятиріч .Пам'ятайте  про це завжди і шануйте працю тих , хто віками створює для вас зелену красу.

 

 Балабушка Н.В. – майстер лісу Компаніївського лісництва ДП Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 551 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: