Головна » 2020 » Травень » 25 » Збереження біологічного різноманіття в лісах зони діяльності ДП «Компаніївський лісгосп»
08:31
Збереження біологічного різноманіття в лісах зони діяльності ДП «Компаніївський лісгосп»

Біологічне різноманіття є основою життя. Під поняттям «біорізноманіття» розуміють сукупність усіх видів живих організмів (від бактерій до ссавців), невід’ємною частиною яких є людина. Надмірне втручання в природне середовище, порушення його умов і законів, а також нестримне забруднення, що спостерігаються в сучасному світі стають причиною втрати біологічного різноманіття і ставлять під загрозу існування самої людини.

Організація Об'єднаних Націй оголосила 22 травня Міжнародним днем ​​біологічного різноманіття для підвищення розуміння та обізнаності людства з питання біорізноманіття.

Лісова охорона  Компаніївського лісгоспу щорічно здійснює ряд лісогосподарських заходів щодо збереження, відновлення та охорони цінних природних об'єктів,  веде постійну профілактичну пропаганду дбайливого ставлення до природи, створює  умови для відвідування цих об'єктів із метою оздоровчого, освітнього та культурного розвитку.

Станом на 22 травня 2020 року на землях лісогосподарського призначення, що входять до сфери діяльності Компаніївського лісового господарства розташовано 3 об’єкти і території природно-заповідного фонду загальною площею 72,1 га, об’єкти місцевого значення площею,  а саме:

Заказник ландшафтний урочище «Новомихайлівський» площею 24,5га, заказник фітологічний урочище «Аджамське площею» 37,6га, заповідне урочище урочище «Салганівськтй ліс» і площею  10,0га

 

Охорона та утримання об'єктів ПЗФ в ДП «Компаніївський лісгосп» забезпечується за рахунок власних коштів підприємства.

У користуванні лісгоспу перебуває 3753,3 га рекреаційно-оздоровчих лісів, що становить 41 % лісового фонду. В межах даних лісів знаходяться цінні природні комплекси, ландшафти, об'єкти з рідкісними видами флори і фауни. Рекреаційно-оздоровчі ліси переважно використовуються населенням для оздоровлення та відпочинку.          

У реаліях сьогодення ми всі розуміємо, що незважаючи на всі наші технологічні досягнення, ми повністю залежні від здорових і різноманітних екосистем для забезпечення себе водою, продуктами харчування, медикаментами, одягом, паливом, енергією та, зрештою, притулком.

Гасло «Наші рішення - в природі» - тема цьогорічного Дня біорізноманіття підкреслює надію, солідарність та важливість спільної роботи на всіх рівнях для побудови майбутнього життя у гармонії з природою.

Лісівники ДП «Компаніївський лісгосп»» закликають  всіх земляків берегти природу рідного краю – її неоціненне багатство ЛІС та бути екологічно свідомими.

Ольга Артеменко,

Інженер лісового господарства ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 207 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: