Головна » 2020 » Квітень » 29 » Збереження життя та здоров’я працівників – основний принцип роботи лісівників
13:20
Збереження життя та здоров’я працівників – основний принцип роботи лісівників

28 квітня весь світ відзначає день охорони праці.

У ДП «Компаніївський лісгосп», як і у всій лісовій галузі України, з цієї нагоди проводиться тиждень безпеки та охорони праці. В цьому році  День охорони праці проходить  під девізом «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя».

Лісівникам доводиться працювати у важких умовах сьогодення – карантин в зв`язку з пандемією коронавірусу, економічна криза… Проте, безпековий фактор для підприємства залишається пріоритетним, як за  всіх часів і за будь-яких умов. Збереження життя та здоров’я працівників, їх обов’язковий соціальний захист, підвищення рівня безпеки від випадків травматизму під час лісогосподарських робіт на виробництві – основні принципи роботи лісгоспу. Завдяки постійному проведенню навчань та перевірок, забезпеченню людей усім необхідним Компаніївському лісгоспу вдається забезпечувати виробничий процес без травмувань працівників.

 Про безпеку та здоров’я своїх працівників в лісгоспі дбають і адміністрація підприємства і профспілковий комітет.

З початком карантину в лісгоспі запровадили протиепідемічні заходи.

Працівники забезпечуються захисними масками та дезінфекційними засобами, контролюються процедури дотримання гігієни рук та прибирання приміщень, забезпечується режим регулярного провітрювання службових приміщень та належний рівень соціальної поведінки. Лісгосп перейшов на режим роботи за допомогою електронних засобів комунікації. Скасовано проведення особистого прийому громадян та масові заходи.

ДП  «Компаніївський лісгосп»   приймає міри для зменшення випадків захворювання робітників. Працівники забезпечені засобами індивідуального захисту та спецодягом на 100% відповідно норм, вказаних в Колективному договорі. Підприємство забезпечило проведення повторного медичного огляду працівників, згідно затверджених списків. Службою охорони праці підприємства з початку року проведено кваліфіковане обстеження тракторної техніки, устаткування та обладнання з метою забезпечення його безпечного використання на виробництві.

Витрати на охорону праці за  1 квартал  2020 року  склали – 18,3 тис. грн.  За  минулий   2019 рік  на охорону праці лісгосп спрямував  54,2 тис. грн.

З нагоди проведення тижня охорони праці  та Всесвітнього дня охорони праці на тему: «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя» організаційним комітетом перевірено всі підрозділи підприємства в ході огляду яких проведено конкурс стану охорони праці та культури виробництва. Під час перевірки були прийняті до уваги оформлення куточків з охорони праці та впорядкування відповідної документації, а також визначено кращих працівників за станом безпеки праці та професією.

За належний стан охорони праці на робочому місці, активну участь та ініціативу у здійсненні заходів щодо підвищення рівня безпеки, дотримання вимог безпеки та технології виконання робіт при виконанні посадових обов`язків кращим працівником ДП «Компаніївський лісгосп» в 2020 році визнано мисливствознавця  Дроговоза Олександра Володимировича.

Віталій Артеменко,інженер з охорони праці

ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

 

Переглядів: 267 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: